ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ posted by

Αστυνομικοί υπάλληλοι Ημαθίας: “Δεν είμαστε δεδομένοι κανενός”

Αστυνομικοί υπάλληλοι Ημαθίας: “Δεν είμαστε δεδομένοι κανενός”

policeΣυναδέρφισσα και συνάδερφε,

Παρακολουθώντας από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορά τόσο το συνδικαλιστικό μας κίνημα όσο και γενικότερα την αναταραχή που υπάρχει στις τάξεις των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, παρατηρεί κανείς ότι συμβαίνουν πρωτόγνωρα πράγματα. Από πού να ξεκινήσει κανείς δεν ξέρω…Το σίγουρο όμως είναι πως πλέον η Κυβέρνηση έχει αρχίσει εξώφθαλμα να εκτρέπεται ηθικά, θεσμικά και από κάθε νομική πλευρά!!!

Αναρωτιέμαι, εάν θεωρείται εκτροπή της Κυβέρνησης, η εφαρμογή του Νόμου από την ημερομηνία κατάθεσης στη Βουλή του και συγκεκριμένα του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που αφορούσε το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. και την ένταξη του στο Ε.Τ.Ε.Α. ; Εάν θεωρείται εκτροπή της Κυβέρνησης η μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ που αφορά την αντισυνταγματικότητα των κρατήσεων των μισθών μας ; Εάν θεωρείται εκτροπή της Κυβέρνησης η δέσμευση περί μερικής ή αν θέλετε τμηματικής συμμόρφωσης προς την ανωτέρω απόφαση ;

Για όλα τα ανωτέρω υπάρχει μία απάντηση. Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν υπολογίζει και δεν εφαρμόζει τους νόμους του κράτους από τους οποίους η ίδια διέπεται και η ίδια ψηφίζει. Άρα το ερώτημα που ανακύπτει είναι εμείς οι εφαρμοστές του Νόμου και οι διασφαλιστές της έννομης Τάξης και της Εθνικής Ασφάλειας της Χώρας τι κάνουμε; Πως μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε ο Πυλώνας της Δημοκρατίας όπως μας έχουν κατά καιρούς αποκαλέσει, όταν οι εντολοδόχοι μας παραβαίνουν τους Νόμους που οι ίδιοι μας διατάζουν να εφαρμόσουμε; Ας μου υποδείξουν ένα απλό πολίτη αυτής της Χώρας που ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης έπεσε απάνω του και αυτός τον πλήρωσε τμηματικά. Ας μου δείξουν ένα Νόμο του Κράτους που εφαρμόστηκε από την ημέρα κατάθεσης του στη Βουλή των Ελλήνων και πριν αυτός καν ψηφιστεί. Ας προσπαθήσουν τελικά απλά να μου εξηγήσουν πως γίνεται παράνομα να μου κόβεις το μισθό μου και τώρα να μην μου τον δίνεις πίσω, την ώρα που το Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας με δικαιώνει…

Από την αντίπερα όχθη ούτε λόγος… Εκεί που η λογική έλεγε πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα προσπαθούσε στοιχειωδώς έστω και με όρους ψηφοθηρικούς να μας αγκαλιάσει, αντιθέτως αυτοί δηλώνουν πως θα μας καταργήσουν κιόλας. Από τις εξαγγελίες του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Δ.Ε.Θ. ούτε καν ακούστηκε η στήριξη του στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Άρα τελικά συνάδερφε και συναδέρφισσα τι μας απομένει ; Πως και με ποιόν θα εξασφαλίσουμε τα κεκτημένα μας και θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας; Ας το καταλάβουν λοιπόν όλοι:

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ ΚΑΝΕΝΟΣ

Αν θέλουμε να διατηρήσουμε ζωντανή την φλόγα της δικαίωσης ένας τρόπος υπάρχει. Να παραμείνουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ και Συντεταγμένοι στον αγώνα της δικαίωσης που δίνουμε πλέον ΌΛΟΙ μαζί. Τα κύρια όπλα μας ήταν είναι και θα είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και οι ΘΕΣΜΟΙ της. Σύντομα θα κληθούμε να υπερασπιστούμε δια της ψήφου μας αυτούς που θα εκπροσωπήσουν καλύτερα τους εαυτούς μας , τις οικογένειές μας και την εργασία μας. Ένα είναι σίγουρο , πως τώρα ξέρουμε, πως εμείς είμαστε δεδομένοι μόνο του εαυτού μας και του όρκου που δώσαμε στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους. Εμείς οι άντρες και οι γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στον Έλληνα πολίτη αξιοπρεπώς και αξιοπρεπώς να συνεχίσουμε να ζούμε !!!

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Με εκτίμηση

ΜΟΥΡΤΗΣ Δ. Απόστολος

Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *