ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ posted by

Η αστυνομία συνέλαβε συμμορία που είχε ρημάξει σπίτια στον νομό Ημαθίας

Η αστυνομία συνέλαβε συμμορία που είχε ρημάξει σπίτια στον νομό Ημαθίας

police3Επιπλέον πέντε εξιχνιάσεις κλοπών σε οικίες πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας

Είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ηλικίας 41, 46, 51 και 48 ετών, ενώ ο 41χρονος είναι ήδη προφυλακισμένος, έπειτα από τη σύλληψη του τον Απρίλιο του 2014

Οι ανωτέρω εισέρχονταν στις οικίες και αφαιρούσαν από αυτές μεταξύ άλλων χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ξεπερνά τις 4.000 ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν κατόπιν συστηματικής έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας, άλλες πέντε κλοπές σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας, κατά τις οποίες αφαιρέθηκαν αντικείμενα και κοσμήματα.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 41, 46, 51 και 48 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, η δράση των προαναφερόμενων αποκαλύφθηκε αρχικά με τη σύλληψη του 41χρονου την 16.04.2014 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και τον σχηματισμό δικογραφίας που ακολούθησε σε βάρος και των τεσσάρων (4) για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής.

Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πειστηρίων, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι, έχοντας συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, εμπλέκονται σε επιπλέον πέντε κλοπές σε οικίες από 02.03.2014 έως 21.03.2014, στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας, από τις οποίες μεταξύ άλλων αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 2 περιπτώσεις ληστειών, 10 περιπτώσεις κλοπών και 1 απόπειρα κλοπής σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Νάουσας και της Βέροιας.

Γίνεται μνεία ότι ο 41χρονος είναι ήδη προφυλακισμένος, έπειτα από τη σύλληψη του τον Απρίλιο του 2014.

Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τεσσάρων (4) ημεδαπών, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βεροίας.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *