ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις στο Γυμνάσιο – Λύκειο Πλατέος για την μεταφορά των μαθητών

platyyy (Αντιγραφή)

Όλα ξεκίνησαν μετά την άρνηση οδηγού λεωφορείου του ΚΤΕΛ να ανεβάσει μαθητή στο όχημα για να τον πάει στο σχολείο του στο Πλατύ επειδή δεν είχε να πληρώσει το αντίτιμο του εισιτηρίου (διαβάστε το θέμα που ανέδειξε χτες το Αλεξάνδρεια-Γιδάς κάνοντας κλικ ΕΔΩ). Κάτι ανάλογο συνέβη όταν το λεωφορείο ήρθε να πάρει τα παιδιά από το σχολείο την Τρίτη αλλά με την παρέμβαση των διευθυντών και του προέδρου του ΚΤΕΛ Ημαθίας δόθηκε προσωρινή παράταση (διαβάστε το θέμα κάνοντας κλικ ΕΔΩ).

Σήμερα Τετάρτη, το Γυμνάσιο – Λύκειο Πλατέος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Πλατέος ενημερώθηκαν από τους Διευθυντές  των Σχολείων και τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων για το ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες σχετικά με τη μεταφορά τους από τα χωριά προς την έδρα των σχολείων τους.

Συγκεκριμένα, επειδή σύμφωνα με την ΚΥΑ 24001/ΦΕΚ 1449 τ. Β΄ 2013/14-6-2013 σχετικά με τη «μεταφορά μαθητών των δημοσίων σχολείων από τις Περιφέρειες», δεν δικαιούνται της δωρεάν μεταφοράς οι μαθητές που κατοικούν σε απόσταση μικρότερη από τις οριζόμενες στην παραπάνω  Κ.Υ.Α.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις επαφές με τους αρμόδιους φορείς  –  συναρμόδια Υπουργεία, βουλευτές και  αιρετούς της (αντιπεριφερειάρχη)  της Π.Ε. Ημαθίας,  Δήμαρχος και αρμόδιοι  αντιδήμαρχοι , πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ημαθίας – και αναμένουν τις απαντήσεις ώστε να προσδιοριστούν οι επόμενες κινήσεις και οι μορφές κινητοποιήσεων που θα αποφασιστούν.

Κλείνοντας, σας μεταφέρουμε την εύλογη ερώτηση που τέθηκε από μαθήτρια της Β΄ τάξης, του Λυκείου με δύο αδέλφια στο Γυμνάσιο,  προς κάποιο καθηγητή του σχολείου: «δηλαδή κύριε εμείς που είμαστε τρία αδέλφια πρέπει να πληρώνουμε 10 ευρώ κάθε μέρα για να έρθουμε στο σχολείο». Σημείωση το ποσό του εισιτηρίου που ζητήθηκε να καταβληθεί ανέρχεται στα 1,60 ευρώ η μετάβαση, δηλαδή συνολικά 9 ευρώ και 60 λεπτά (1,60 Χ 6 εισιτήρια).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *