ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Συνεχίστηκε το σίριαλ μετακίνησης των μαθητών στο Πλατύ – δεν άφηναν το λεωφορείο να φύγει οι γονείς (εικόνες)

DSC_0020 (Αντιγραφή)Το σίριαλ με την μεταφορά των μαθητών συνεχίστηκε και σήμερα Τετάρτη 08/10 το μεσημέρι στο Γυμνάσιο – Λύκειο Πλατέος. Μαθητές, αποστάσεις των οποίων υπερέβαιναν το χιλιομετρικό όριο της δωρεάν μετακίνησης έπρεπε να πληρώσουν το αντίτιμο του εισιτηρίου (1,60€) για να τους μεταφέρει το λεωφορείο στα χωριά τους.

Στο σημείο βρέθηκαν οι διευθυντές των δύο σχολείων, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων και πολλοί γονείς. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του λυκειάρχη Πρόδρομου Θεοδωρακόπουλου με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ημαθίας αρχικά δεν δόθηκε εκ νέου παράταση στη δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Ο λυκειάρχης φάνηκε να συμμερίζεται την πλευρά του ΚΤΕΛ λέγοντας πως είναι αντιληπτό και κατανοητό το γεγονός πως από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς το ΚΤΕΛ μεταφέρει δωρεάν με δικά του έξοδα τους μαθητές χωρίς να έχει έρθει σε συμφωνία με την περιφέρεια για τις μετακινήσεις. Παρόλα αυτά ξεκαθάρισε πως ο μοχλός πίεσης δεν μπορεί να είναι οι μαθητές οι οποίοι δεν πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Μάλιστα οι γονείς δεν επέτρεπαν στο λεωφορείο να φύγει με αποτέλεσμα να καλεστεί η αστυνομία. Στο σημείο έφτασε και ο αντιδήμαρχος Πλατέος Στέφανος Δριστάς που συνομίλησε με τους διευθυντές, τους γονείς και τον οδηγό του λεωφορείου.

Τελικώς συμφωνήθηκε και για σήμερα Τετάρτη να γίνει η δωρεάν μετακίνηση των μαθητών ενώ ξεκαθαρίστηκε από τον οδηγό πως από αύριο Πέμπτη η μετακίνηση θα γίνεται με την καταβολή του αντιτίμου του εισιτηρίου.

Ακούστηκε η μαρτυρία γονέα που ανέφερε πως κατά τη χτεσινή ημέρα μαθητές μεταφέρθηκαν από χωριό στο σχολείο σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου. “Αν υπήρχε κάποιο ατύχημα στον δρόμο, από ποιον θα ζητούσα ευθύνες;” ανέφερε χαρακτηριστικά μητέρα μαθητή.

Ενημέρωση σχετικά με το θέμα της μετακίνησης των μαθητών στα μέσα ενημέρωσης του νομού θα κάνει αύριο Πέμπτη ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης στη Βέροια.

Δείτε εικόνες και βίντεο από το μεσημέρι στο Γυμνάσιο – Λύκειο Πλατέος:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *