ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Αυτές είναι οι εκδηλώσεις στην Αλεξάνδρεια για τα Χριστούγεννα και αυτές είναι οι σκέψεις (εικόνες-βίντεο)

DSC_0251 (Αντιγραφή)Ενημερωτική συνάντηση με φορείς της Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου 01/11 ο πρόεδρος της ΚΕΔ Αλεξάνδρειας Στέφανος Δελιόπουλος.

Η συνάντηση είχε σκοπό την ενημέρωση αλλά και την κατάθεση ιδεών σχετικά με τις εκδηλώσεις στην Αλεξάνδρεια κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.

Όπως αναφέραμε σε χτεσινή μας ανάρτηση, ο κ. Δελιόπουλος αποκάλυψε πως μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας θα στηθεί παγοδρόμιο ενώ δίπλα από αυτό η ΚΕΔΑ σκοπεύει να στήσει ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό με ξύλινα σπιτάκια.

Οι εκδηλώσεις όπως όπως ανέφερε ο κ. Δελιόπουλος θα ξεκινήσουν στις 8 Δεκεμβρίου με το Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Πνευματικό Κέντρο και το ξεκίνημα του παγοδρομίου. Την ίδια ημέρα η χορωδία του δήμου ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ θα ξεκινήσει τη σειρά των εκδηλώσεων τις οποίες μετά το Άναμμα του δέντρου θα κλείσει το γνωστό συγκρότημα της νεολαίας οι boys and noise (κλικ ΕΔΩ για το θέμα).

Στη διάρκεια των εορτών, συμπλήρωσε ο Στέφανος Δελιόπουλος, θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε διάφορα σημεία της Αλεξάνδρειας με ζογκλέρ και μίμους.

Ο επόμενος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αλεξάνδρειας (ένα ψηφοδέλτιο στις ερχόμενες εκλογές του συλλόγου, επικεφαλής ο Γιάννης Τσαρτσάνης) Γιάννης Τσαρτσάνης πρότεινε οι εκδηλώσεις να μην περιοριστούν μόνο μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας αλλά να επεκταθούν και σε άλλα σημεία της πόλης όπως η Πλατεία Ελευθερίας.

Η Χρύσα Αντωνίου, υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας του δήμου Αλεξάνδρειας κατέθεσε την πρόταση να δημιουργηθούν διάφοροι σταθμοί στη διάρκεια των εορτών στην Αλεξάνδρεια όπου τα παιδιά θα μπορούν να βάφονται με χρώματα των Χριστουγέννων όπως και τη δημιουργία δέντρου των ευχών αλλά και ειδικών χριστουγεννιάτικων σταντ για αναμνηστικές φωτογραφίες. Η θεατρική ομάδα διαθέτει ηθοποιούς, ανέφερε η κ. Αντωνίου, οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν παντομίμα σε διάφορα σημεία της Αλεξάνδρειας. Η θεατρική ομάδα, είπε κλείνοντας η Χρύσα Αντωνίου, μπορεί να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις με επίκαιρα σκετς είτε σε ημερήσια διάρκεια είτε σε τριήμερη διάρκεια με συνέχεια από ένα ολοκληρωμένο έργο.

Τους Προσκόπους Αλεξάνδρειας εκπροσώπησαν ο Μπάμπης Πλατσάς και η Βάσω Ρήγγου. Οι πρόσκοποι ανέφεραν πως θα συμμετάσχουν στο πλάνο της ΚΕΔ Αλεξάνδρειας και θα πλαισιώσουν την κάθε δραστηριότητα.

Ο Γιάννης Τσαρτσάνης είπε πως ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας κάθε χρόνο διοργανώνει χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή σε κλειστό χώρο. Θα ήταν καλή ιδέα είπε ο κ. Τσαρτσάνης, φέτος η γιορτή να πραγματοποιηθεί σε ανοιχτό χώρο και αναφέρθηκε ξανά στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η Γιάννα Γκιορτζή είπε πως ο Εμπορικός Σύλλογος φέτος θα πάρει χορηγίες από συναδέλφους εμπόρους και θα προσφέρει γλυκά και παιχνίδια στην παιδική γιορτή του συλλόγου.

Την Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας εκπροσώπησαν o Στέργιος Μίχος και η Ελένη Μπεντίλα. Και φέτος τα Χριστούγεννα η Ομάδα Δράσης θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις με σκοπό να μαζέψει τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αλεξάνδρειας. Θέλουμε από την ΚΕΔΑ να καλύψει τις ηχητικές εγκαταστάσεις των εκδηλώσεων είπε ο Στέργιος Μίχος, κάτι στο οποίο συμφώνησε ο Στέφανος Δελιόπουλος. Θα ξεφύγουμε φέτος από το ροκ πλαίσιο που είχαμε πέρσι και θα παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό είπαν οι εκπρόσωποι της Ομάδας Δράσης.

Η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας Βέτα Ποραβού, έριξε στο τραπέζι των συζητήσεων μία ωραία σκέψη, να πραγματοποιηθούν στην πόλη στη διάρκεια των εορτών παρουσιάσεις χορών τάνγκο και βαλς από τις σχολές χορού της Αλεξάνδρειας, ιδέα που άρεσε στους παρευρισκόμενους.

Από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αναφέρθηκε η σκέψη ο Άη Βασίλης να έρθει στο Άναμμα του δέντρου με έλκηθρο από τον σταθμό.

Τα συγχαρητήριά του στον Στέφανο Δελιόπουλο για την πρωτοβουλία έδωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας Νίκος Μπρουσκέλης που εκπροσώπησε στη συνάντηση την εθελοντική ομάδα του δήμου. Ήταν καλή η κίνηση που τους μάζεψες όλους, είπε ο Νίκος Μπρουσκέλης, ο οποίος τόνισε πως οι εκδηλώσεις θα πρέπει να αποκτήσουν έναν χαρακτηριστικό τίτλο και όχι να μείνουν στο κλασσικό “Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις” του δήμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *