ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Έσβησε τα καμίνια του το εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ

ebzzz (Αντιγραφή)Το εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας που άρχισε να παραλαμβάνει τεύτλα από τις 6 Σεπτεμβρίου, έσβησε τα καμίνια του χτες Πέμπτη 20 Νοεμβρίου.

Πιθανότατα, ωστόσο, δεν πρόκειται για οριστικό κλείσιμο της μονάδας για φέτος. Και αυτό γιατί μπορεί να τελείωσαν τα αποθέματα σε α’ ύλη και οι παραλαβές από Ορεστιάδα, Σέρρες, Ημαθία, Πέλλα, Λάρισα και Δυτική Μακεδονία, όμως εξακολουθεί να εκκρεμεί το τί θα γίνει με την παραγωγή των πάνω από 6.000 στρεμμάτων καλλιέργειας, που δεν έχουν συγκομιστεί ακόμη, λόγω των συνεχόμενων βροχοπτώσεων.

Η διοίκηση της ΕΒΖ, όπως έγραψε ήδη από τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου το Agronews, θα υλοποιήσει το  σενάριο μιας μίνι καμπάνιας, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και στεγνώσουν τα χωράφια.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η φημολογία ότι θα πάμε σε μίνι καμπάνια, μιλάμε για επανέναρξη λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ (σ.σ. έχει ξαναγίνει στο παρελθόν) για ένα χρονικό διάστημα της τάξης των 5-6 ημερών, καθώς περίπου τόσος είναι ο απαιτούμενος χρόνος, προκειμένου να γίνει η επεξεργασία των σχεδόν 50.000 τόνων τεύτλων, που υπολογίζεται ότι παραμένουν ακόμη κάτω από τη γη, επειδή δεν μπορούν να μπουν οι τευτλοεξαγωγείς να τα συγκομίσουν.

agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *