ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ posted by

Σε λαογραφικό συνέδριο του Βελγίου η Όλγα Καστανά (εικόνες)

10295026_882429311791834_2466095599544235433_o (Αντιγραφή)Μέσα σε πολύ θερμό κλίμα έγινε η υποδοχή της αντιπροσωπείας μας στην πόλη Brugges στο Βέλγιο στα πλαίσια της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Mακεδονίας όπου οργανώθηκε σεμινάριο – συνέδριο από τους συλλόγους “Λεβέντης” από το Βέλγιο και “Neraida Hellenic dance” από την Ολλανδία με θέμα τη λαογραφία στο Ρουμλούκι στο οποίο και συμμετείχαν εκπρόσωποι από αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Τα θέματα του Ρουμλουκιού εισηγήθηκε η χοροδιδάσκαλος του Λαογραφικού Ομίλου Ντόπιων Αλεξάνδρειας και περιχώρων ¨ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ¨ και του Κ.Ε.Ρ.ΛΑ.Π. Αγκαθιάς κυρία ΚΑΣΤΑΝΑ ΟΛΓΑ αναφερόμενη στα ήθη, τα έθιμα, τα τραγούδια, τους χορούς και τις φορεσιές του Ρουμλουκιού.

Στις εγκαταστάσεις του σεμιναρίου υπήρχε έντονο το ελληνικό στοιχείο με τις ελληνικές σημαίες να κυμματίζουν παντού και τους συμμετέχοντες να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Εκτός από τα λαογραφικά θέματα στο συνέδριο υπήρχε ένα bazaar ελληνικών τροφίμων και δώρων από την οργάνωση “people for Greece” το οποίο ξεκίνησε το 2012 από τις Βρυξέλλες με μικρούς και μεγάλους εθελοντές και τα έσοδα του οποίου διατίθενται για ανθρωπιστική βοήθεια στον δοκιμαζόμενο από την κρίση ελληνικό λαό.

Η οργάνωση αυτή βοηθάει με χρήματα, τρόφιμα και ρουχισμό άπορες οικογένειες στην Ελλάδα. Στα πλαίσια της αδελφοποίησης η κυρία Όλγα Καστανά (Δημοτική Σύμβουλος) θα προτείνει σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Αλεξάνδρειας την πραγματοποίηση του επόμενου συνεδρίου στην Αλεξάνδρεια και τη συνεργασία με την “People for Greece” προκειμένου βοηθηθούν άπορες οικογένειες στο Δήμο μας.

Ας ελπίσουμε να υλοποιηθεί αυτή η σημαντική πρόταση της κυρίας Καστανά μια και τέτοιες προσπάθειες είναι αξιέπαινες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *