ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Σιωπηρή παράταση μέχρι τέλος Ιανουαρίου για αιτήσεις στο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στα τεύτλα

Σιωπηρή παράταση μέχρι τέλος Ιανουαρίου για αιτήσεις στο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στα τεύτλα
teytlaΣιωπηρή παράταση έως το τέλος Ιανουαρίου δίνει – σύμφωνα με πληροφορίες τους ΑγροΤύπου – το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στους τευτλοκαλλιεργητές οι οποίοι ακόμα δεν έχουν καταθέσει τις αιτήσεις τους για ένταξη στο πρόγραμμα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Υπενθυμίζουμε ότι η περίοδος υποβολής αιτήσεων είχε οριστεί από την 17η Δεκεμβρίου του 2012 έως την 28η Δεκεμβρίου του 2012. Ωστόσο…

αν ανατρέξει κανείς στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών θα διαπιστώσει ότι η κατάσταση του Μέτρου 214 – Δράση 2.3 (B) Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην Παραγωγή Σακχαρότευτλών χαρακτηρίζεται ακόμα «ανοικτή».
Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά το θέμα της «άρσης του αποκλεισμού από το πρόγραμμα των παραγωγών που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας», το υπουργείο σχεδιάζει να την εφαρμόσει. Ενώ σχετικά με την δυνατότητα εξόδου από το πρόγραμμα λόγω ακραίων συνθηκών, πηγές του ΥπΑΑΤ μας αναφέρουν ότι σε περίπτωση που η τευτλοκαλλιέργεια δεν πραγματοποιηθεί λόγω καιρικών συνθηκών, δύναται να αιτιολογηθεί από τις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Επιλέξιμα αγροτεμάχια
Σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, επιλέξιμα είναι αγροτεμάχια στα οποία συντρέχουν αθροιστικά τα ακόλουθα κριτήρια:
είναι δηλωμένα στην ΑΕΕ έτους 2012 του ενδιαφερόμενου. Δεν είναι επιλέξιμα αγροτεμάχια τα οποία δεν είναι δηλωμένα στην ΑΕΕ έτους 2012 του ενδιαφερόμενου.
καλλιεργούνται με σακχαρότευτλο (καλλιεργητική περίοδος 2012) με βάση το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (ΣΟΔ) κατά το Πρότυπο AGRO 2.
έχουν ελάχιστο μέγεθος 0,05 εκτάρια (Ha) (0,5 στρέμματα)
κατέχονται νόμιμα.
Ύψος Ενίσχυσης
  • Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε ετήσια βάση και το ύψος της υπολογίζεται κάθε φορά από την επιλέξιμη έκταση και το ύψος ενίσχυσης το οποίο ανέρχεται σε:
  • Α. Για δικαιούχους, οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις των οποίων βρίσκονται σε περιοχές με συλλογικά δίκτυα τα οποία διαθέτουν ηλεκτρονική υδροληψία και κάρτα μνήμης
  • 299 € ανά εκτάριο (Ηa) ετησίως για τους δικαιούχους, οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις των οποίων βρίσκονται σε περιοχές με συλλογικά δίκτυα τα οποία διαθέτουν ηλεκτρονική υδροληψία και κάρτα μνήμης και οι οποίοι εφαρμόζουν το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (ΣΟΔ) στην παραγωγή σακχαρότευτλων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της εφαρμοζόμενης ποσότητας λιπάσματος τουλάχιστον κατά 30%.
  • 318 € ανά εκτάριο (Ha) ετησίως για τους δικαιούχους, οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις των οποίων βρίσκονται σε περιοχές με συλλογικά δίκτυα τα οποία διαθέτουν ηλεκτρονική υδροληψία και κάρτα μνήμης και οι οποίοι εφαρμόζουν το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (ΣΟΔ) στην παραγωγή σακχαρότευτλων συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της εφαρμοζόμενης ποσότητας λιπάσματος τουλάχιστον κατά 30% και του αρδευτικού νερού τουλάχιστον κατά 20%.
 
Β. Για δικαιούχους, οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις των οποίων βρίσκονται στις υπόλοιπες περιοχές:
  • 299 € ανά εκτάριο (Ηa) ετησίως για τους δικαιούχους οι οποίοι εφαρμόζουν το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (ΣΟΔ) στην παραγωγή σακχαρότευτλων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της εφαρμοζόμενης ποσότητας λιπάσματος τουλάχιστον κατά 30%.

agrotypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *