ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Προσοχή στις παραπλανητικές διαφημίσεις για φτηνά σφάλιστρα

Προσοχή στις παραπλανητικές διαφημίσεις για φτηνά σφάλιστρα
asfalistraaΠαραπλανητικές πρακτικές ακολουθούν ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές για να διαφημίσουν φτηνές ασφαλιστικές καλύψεις, καταγγέλλει η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος και ζητά την παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος ενώ ενημερώνει για το θέμα το υπουργείο Ανάπτυξης τη γενική Γραμματεία Καταναλωτή και την…

Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
Συγκεκριμένα σε επιστολή της ένωσης που υπογράφουν η πρόεδρος κυρία Δήμητρα – Ιωάννα Λύχρου και ο γενικός γραμματέας κ. Αλ. Ραφαηλίδης με την οποία ζητά την παρέμβαση της ΤτΕ αναφέρεται ότι είναι σύνηθες φαινόμενο στην αγορά να διανέμονται διαφημιστικά φυλλάδια με έκπτωση επί των ασφαλίστρων, στα οποία δεν αναφέρεται η ασφαλιστική εταιρεία.
 
Η παραπλανητική διαφήμιση απαγορεύεται. Αυτή η απαγόρευση είναι γενική και εφαρμόζεται Ακόμη και αν η διαφήμιση δεν προκαλεί ουδεμία ζημία στον καταναλωτή: αρκεί ο δυνητικός επηρεασμός της συμπεριφοράς του. Ακόμη και αν ο προμηθευτής δεν έχει την πρόθεση να εξαπατήσει: από τη στιγμή που η διαφήμιση δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις στον καταναλωτή οι οποίες ενδέχεται να επηρεάσουν τη συμπεριφορά του, είναι παράνομη.
 
Η ένωση αναφέρει στο έγγραφό της ότι παραβιάζεται η νομοθεσία περί Προστασίας Καταναλωτή αλλά και το ΠΔ 298/1986, σύμφωνα με το οποίο οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές «οφείλουν μεταξύ των άλλων να επεξηγούν τους όρους του προτεινόμενου συμβολαίου, με σκοπό τη σαφή πληροφόρηση του ασφαλισμένου για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά του, και να μη μετέρχονται μεθόδους αθέμιτου ανταγωνισμού, αθέμιτων ή παραπλανητικών πράξεων και πρακτικών».
 
Κατόπιν των ανωτέρω η ένωση ζητάει την παρέμβαση της ΤτΕ «καθώς και την λήψη και επιβολή κυρώσεων, προκειμένου να πάψουν αυτές οι αθέμιτες πρακτικές που αντίκεινται στον νόμο και αποσκοπούν στην παρεμπόδιση της λειτουργίας του υγιούς ανταγωνισμού».
 
seleo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *