ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Έως 31 Ιανουαρίου η ολοκληρωμένη διαχείριση για τα τεύτλα – μικρή η συμμετοχή

Έως 31 Ιανουαρίου η ολοκληρωμένη διαχείριση για τα τεύτλα – μικρή η συμμετοχή
teytlaΣυνεχίζεται η μικρή συμμετοχή – σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί από την Βόρεια Ελλάδα στον ΑγροΤύπο – στο πρόγραμμα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης για τα τεύτλα. Παρά την σιωπηρή παράταση που έχει δοθεί μέχρι την 31η Ιανουαρίου για την οποία πρώτος είχε γράψει ο ΑγροΤύπος στις 4/1/2013 οι παραγωγοί δεν φαίνεται να έχουν ικανοποιηθεί με την προκήρυξη και περιμένουν ακόμα τις…

αλλαγές που επιθυμούν. Ωστόσο, ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά αφού τον Φεβρουάριο ξεκινάει η καλλιέργεια.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου την επόμενη εβδομάδα οι τευτλοπαραγωγοί θα προσπαθήσουν να έχουν συνάντηση με το ΥπΑΑΤ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα.
«Είμαστε σε επαφή με το Υπουργείου και τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Πιστεύω ότι τέλος της εβδομάδας ή αρχές της επόμενης θα κατέβουμε στην Αθήνα. Θέλουμε να συζητήσουμε γενικά για την καλλιέργεια και την πώληση της ΕΒΖ διότι όπως πάνε τα πράγματα δεν θα υπάρξει καλλιέργεια τεύτλων φέτος», αναφέρει χαρακτηριστικά στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος των Τευτλοεξαγωγέων Νομού Σερρών και τευτλοπαραγωγός, Χρήστος Βαρούτης.
Και καταλήγει: «Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι ο παραγωγός επιδεικνύει αδιαφορία για την καλλιέργεια φέτος. Οι παραγωγοί είναι σε ένα λήθαργο».
agrotypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *