ΤΟΠΙΚΑ posted by

Σάκης Κούγκας: “Καμία ανοχή στις παραβάσεις του νόμου”

Σάκης Κούγκας: “Καμία ανοχή στις παραβάσεις του νόμου”
skougkasΣυνάντηση με τους καταστηματάρχες της Αλεξάνδρειας είχε το απόγευμα της Τετάρτης στο δημαρχείο ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Σάκης Κούγκας παρουσία του διοικητή του Α.Τ. Αλεξάνδρειας Θέμη Σιδηρόπουλου. Η συνάντηση είχε να κάνει με την συμπεριφορά καταστημάτων σε θέματα ηχορύπανσης, τραπεζοκαθισμάτων, γενικής ενημέρωσης και τον τρόπο με τον οποίον θα συμπεριφέρεται ο δήμος στο θέμα του κλεισίματος αλλά και της…

αφαίρεσης των αδειών από τα καταστήματα. 
Ο αντιδήμαρχος τόνισε πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στο εξής από τον δήμο για την παράβαση αρχής και νόμου. Εφόσον υπάρχουν 3 μηνύσεις της αστυνομίας, τα μαγαζιά θα κλείνουν για 10 ημέρες. Με 3 σφραγίσεις και 3 παραπομπές στο Δ.Σ. της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου, θα παρέχεται η δυνατότητα οριστικής αφαίρεσης αδείας του καταστήματος. Δεν είναι εύκολη η οριστική σφράγιση είπε ο Σάκης Κούγκας, πλην όμως είναι υποχρεωτική. Αυτός που παρανομεί θα έχει την ανάλογη μεταχείριση. Κανείς δεν μπορεί να αφαιρεί την ηρεμία και την ησυχία από τους πολίτες ανέφερε ο αντιδήμαρχος για να προσθέσει πως κανένας δεν έχει πρόβλημα με κανέναν. “Θα εφαρμόσω απόλυτα τον νόμο και θα εισηγούμαι τις σφραγίσεις και τις οριστικές σφραγίσεις σε όσους δεν εφαρμόζουν τον νόμο. Όποιος έχει τρεις τριάδες σφραγίσεων θα περιμένει την οριστική αφαίρεση αδείας. Η εισήγησή μου θα είναι πάντα σε αυτόν που δεν προσαρμόζεται την οριστική σφράγιση. Μην θεωρήσετε ότι έχω κάτι προσωπικό με κανέναν σας. Δεν έχω το δικαίωμα να αφαιρέσω το δικαίωμα της ησυχίας από τους πολίτες“. Ο Σάκης Κούγκας αναφέρθηκε στην ελαστικότητα που έδειξε στο παρελθόν και εξαιτίας αυτής δικάστηκε σε 18 μήνες, λέγοντας πως δεν κάνει την συνάντηση για αυτόν τον λόγο. “Η κοινή γνώμη θέλει να ζήσει χωρίς βεβαρυμένο ήχο, να περάσει άνετα στα πεζοδρόμια“. Για τα πεζοδρόμια αναμένεται άμεσα να ψηφιστεί σύντομα ο κανονισμός βάσει τετραγωνικών κάθε καταστήματος και ο αντίστοιχος ορισμός των θέσεων. “Θα εξαλείψει η κατάληψη πεζοδρομίων“. Μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου ο αντιδήμαρχος ζήτησε από τους καταστηματάρχες να νομιμοποιήσουν όποιο παράνομο κτίσμα, τέντα ή υπόστεγο έχουν στα μαγαζιά. Από κει και πέρα η Πολεοδομία μετά τις 05/02 θα ελέγξει κάθε παράνομο κτίσμα. Σεβόμαστε τον επαγγελματία και τον κόσμο όμως, είπε χαρακτηριστικά. 
thsidiropoulosΓια κοινό στόχο μίλησε ο διοικητής του Α.Τ. Αλεξάνδρειας Θέμης Σιδηρόπουλος που ανέφερε πως είναι πολύ περισσότερα αυτά που ενώνουν δήμο, αστυνομία και καταστηματάρχες ενώ δεν τους χωρίζει τίποτα. Θα πρέπει να λειτουργήσουμε είπε χαρακτηριστικά ο Αστυνόμος, συντονισμένα και αρμονικά για να μην υπάρξουν προβλήματα στον κόσμο. 
 
Δείτε αποσπάσματα από την ομιλιά του Σάκη Κούγκα και του Θέμη Σιδηρόπουλου: 
 
 
 
 
 
 
 
Ευχαριστούμε το Ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7 για την εξασφάλιση του οπτικοακουστικού υλικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *