ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Απ. Βεσυρόπουλος: Οι συνθήκες επιβάλλουν αλλαγές στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ

Απ. Βεσυρόπουλος: Οι συνθήκες επιβάλλουν αλλαγές στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ
apostolos1 2«Παράθυρο», επικείμενων αλλαγών στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, άφησε ανοιχτό, ο Υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν Βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος. 
Στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο κ. Βεσυρόπουλος με άλλους Βουλευτές, με παρέμβαση τους προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, έθεσαν το θέμα της…

ελάχιστης μεταχείρισης επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, που βρίσκονται στην λίστα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ από την αρχή της κρίσης και μετά. 
Απαντώντας στην ερώτηση των Βουλευτών, ο Υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει, σε συνεργασία με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σε αλλαγές στο σύστημα Τειρεσίας. 
 
Αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτή, ο κ. Βεσυρόπουλος, τόνισε τα εξής: 
 
«Οι συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, την τελευταία τριετία, επιβάλλουν να γίνουν ορισμένες αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο του ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Πρέπει να δίνεται η δυνατότητα μίας πιο ευέλικτης αντιμετώπισης των συναλλασσομένων με τα πιστωτικά ιδρύματα, ανάλογα με τη συνολική τους εικόνα και όχι με βάση μεμονωμένα περιστατικά. 
 
Προφανώς, η πιστοληπτική ικανότητα επιχειρήσεων και επαγγελματιών, πρέπει να καθορίζεται και από άλλα κριτήρια, για να μπορέσει να πάρει «μπροστά» η οικονομία, να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις και οι θέσεις απασχόλησης. 
 
Για τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που εντάχθηκαν στο σύστημα την τελευταία τριετία, προτείνω να ανασταλούν οι συνέπειες εγγραφής στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, σε συνδυασμό βέβαια με την θέσπιση άλλων κριτηρίων που θα καθορίζουν την πιστοληπτική τους ικανότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *