ΤΟΠΙΚΑ posted by

Το θέμα της λαϊκής αγοράς Αλεξάνδρειας χτες στον Εμπορικό Σύλλογο

Το θέμα της λαϊκής αγοράς Αλεξάνδρειας χτες στον Εμπορικό Σύλλογο
emmporikosΣυνεδρίασε χτες το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας. Συζητήθηκαν πολλά ενδιαφέροντα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας. Ο γραμματέας του συλλόγου Γιώργος Παπαδήμας αναφέρθηκε στην χτεσινή σύσκεψη που έγινε στην αντιπεριφέρεια με θέμα το παρεμπόριο στην Ημαθία και δεν καλέστηκε κανείς εκπρόσωπος από την Αλεξάνδρεια τόσο σε εμπορικό όσο και…

σε διοικητικό επίπεδο. Με σύμφωνη γνώμη του προέδρου Γιάννη Ουσταμπασίδη αλλά και των υπόλοιπων μελών αποφασίστηκε να γίνει επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη για να γίνει εκ νέου η συνάντηση και με εκπροσώπους της πόλης μας για να μπορέσει να συζητηθεί το σοβαρό αυτό θέμα. 
Ο Γιώργος Παπαδόπουλος μίλησε για την συνάντηση που έγινε στο Τμήμα Εμπορίου για το θέμα των λαϊκών αγορών. Ζητήθηκε όπως είπε επαναπροσδιορισμός των πάγκων τόσο των παραγωγών όσο και των επαγγελματιών καθώς και αλλαγή θέσεων στην αγορά της Αλεξάνδρειας. Ωστόσο δεν πάρθηκε καμία απόφαση αφού απουσίαζαν από την συνάντηση εκπρόσωποι του δήμου Αλεξάνδρειας. Παπαδόπουλος και Ουσταμπασίδης αναφέρθηκαν στο άνοιγμα του δρόμου μπροστά στην πρώην Εθνική Τράπεζα την ημέρα της αγοράς στην Αλεξάνδρεια. Υπάρχει όπως ανάφεραν απόφαση δημοτικού συμβουλίου για το άνοιγμα του συγκεκριμένου δρόμου τα Σάββατα και δεν εφαρμόζεται. Θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και αυτό είναι το μόνο που ζητάμε είπε ο πρόεδρος. Να ζητηθεί παρουσία δημάρχου, αρμόδιου αντιδημάρχου, του διοικητή της αστυνομίας και των εκπροσώπων του εμπορικού συλλόγου συνάντηση για την εφαρμογή του νόμου για το συγκεκριμένο θέμα αλλιώς θα προχωρήσουμε σε ασφαλιστικά μέτρα κατά του δήμου είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαδόπουλος. Είμαστε υπέρ της δυνατής λαϊκής αγοράς στην Αλεξάνδρεια αρκεί να λειτουργεί σε ένα νόμιμο πλαίσιο ανέφερε ο Γιώργος Παπαδήμας, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο Γιάννης Τσαρτσάνης λέγοντας πως είναι σημαντικό να είναι νόμιμοι οι πωλητές των λαϊκών αγορών και να τηρούνται οι νόμιμες θέσεις. 
emmporikos1Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Μελίκης Σωτήρης Παραπούρας και Κώστας Καλιανιώτης (φώτο). Οι δύο εμπορικοί σύλλογοι δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι είπε καλωσορίζοντας τους δύο άντρες ο Γιάννης Ουσταμπασίδης, “μπορούμε να συνεργαστούμε και θα ήταν καλό να παραβρίσκεται δικός σας εκπρόσωπος στις δικές μας συνεδριάσεις και δικός μας στις δικές σας”. Ο Κώστας Καλιανιώτης πρότεινε με αφορμή το καρναβάλι της Μελίκης, να μπορέσει να γίνει συνεργασία μεταξύ Αλεξάνδρειας και Μελίκης για την προβολή του εμπορικού κόσμου της πόλης μας.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *