ΤΟΠΙΚΑ posted by

Ένας αγανακτισμένος Αλεξανδρινός: Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα

Ένας αγανακτισμένος Αλεξανδρινός: Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα

katsikaaaΟ μακαριστός Χριστόδουλος αποκάλυψε την ταυτότητα του σημερινού Έλληνα : «Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα», κάτι που δεν άρεσε στους νοήμονες, γιατί κάποιος είπε τα πράγματα με το όνομά τους.

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, γιατί ενώ οι λαοί του κόσμου προσπαθούν να μας ξυπνήσουν, εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.

Ας μην μιλήσω πανελλαδικά, αλλά να…

μιλήσω τοπικά. Η Αλεξάνδρεια σήμερα γύρισε 100 χρόνια πίσω και όχι 30 όπως θέλει η EUROBANK. Φτιάχνει πεζοδρόμια που πριν από 50 χρόνια ήταν ξεπερασμένα, χωρίς αγωγούς όμβριων και με αρμούς ενδιάμεσα, εκδίδει τοπική εφημερίδα, απλώς και μόνο για να προβάλλει κομματικές εκδηλώσεις και δωρεάν προβολές των διοικούντων, διοικείται χωρίς αντίλογο, όπως 100 χρόνια πριν.Και πάλι άλλοι αποφασίζουν γι’ αυτή, χωρίς αυτή.

Η Τοπική Εξουσία υπάρχει ;

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια μας τάιζαν το παραμύθι Κρατική εξουσία και διοίκηση Δήμου δεν ταιριάζουν πολιτικά γι’ αυτό και δεν γίνεται τίποτα στην Αλεξάνδρεια. Τώρα που όλα ταιριάζουν τι γίνεται ; Πού είναι οι Δημόσιες Υπηρεσίες που ο κόσμος ερχόταν να εξυπηρετηθεί ; Γιατί στην Νάουσα ή στα Γιαννιτσά μένουν και από την Αλεξάνδρεια φεύγουν ;

 

Πού είναι ο Εμπορικός Σύλλογος ;

Ο Εμπορικός Σύλλογος ασχολείται για το παζάρι.Ξυπνήστε επιτέλους το πρόβλημα δεν είναι οι θέσεις της Λαϊκής, αλλά ο αφανισμός της πόλης που σε λίγα χρόνια θα ξαναγίνει ο Γιδάς του 1952. Δες τε τη Βετσοπούλου που πριν από λίγα χρόνια πλήρωνε κάποιος αέρα για να νοικιάσει μαγαζί, τώρα έχει επιλογές και όχι επιλογή.

Αν κάποιος πάει στη Βέροια – Γιαννιτσά – Θεσσαλονίκη να φτιάξει τις δουλειές του, θα έρθει στην Αλεξάνδρεια να ψωνίσει ;;;;;;;

Σε ποιο Δήμο της χώρας κινείται κάποιος πληρώνοντας Διόδια ; Για να πάω από την Αλεξάνδρεια στο Κλειδί σε λίγο καιρό, από την Εγνατία, θα πληρώνω Διόδια. Κανείς δε μιλάει. Θα μιλήσει όταν στηθούν τα Διόδια στο Νησέλι, αλλά τότε θα είναι αργά.

Πολλοί οι επόμενοι μνηστήρες της τοπικής εξουσίας, αλλά κι αυτοί είναι διάδοχοι πολιτικών κομμάτων, μία έννοια η οποία είναι έννοια προς αποφυγή.

 

Γίνεται ένα Πνευματικό Κέντρο, το οποίο όταν θα γίνει η σούμα θα το πληρώνουν και τα τρισέγγονά μας, με τις αλλαγές χρήσης που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο ενώ ξεκίνησε με θέατρο 600 θέσεων ξαφνικά έμεινε στις 300 και αυτές από τα κονδύλια «εκτός προϋπολογισμού». Εμείς θα τα πληρώσουμε κι αυτά μιας και με το Μνημόνιο 3 τα χρέη των Δήμων επιβαρύνουν πλέον τους Δημότες του;

Μήπως επιτέλους πρέπει να ξυπνήσουμε ; Να πάψουμε να ασχολούμαστε με το Γείτονα και να ασχοληθούμε με το αύριο ; Εμείς θα τα βρούμε αύριο μπροστά μας. Και γι ‘ αυτό δε θα φταίει κανένας παρά μόνο εμείς.

                Ένας αγανακτισμένος Αλεξανδρινός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *