ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Υποβολή αιτήσεων για το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης τεύτλων

Υποβολή αιτήσεων για το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης τεύτλων
sugarrrrΕν αναμονή της λειτουργίας του συστήματος υποβολής αιτήσεων για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των τεύτλων βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι παραγωγοί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου το υπουργείο θα είναι έτοιμο να επανακινήσει την διαδικασία μέχρι αύριο. Ωστόσο σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν οι τευτλοπαραγωγοί είναι προβληματισμένοι με την φετινή χρονιά αφού πέρα από τις…

καθυστερήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν και τις άσχημες καιρικές συνθήκες που αν συνεχιστούν θα πάνε πίσω την σπορά.
 
Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης σε μια προσπάθεια να αναθερμάνει το κλίμα για την φετινή καλλιεργητική χρονιά ανακοίνωσε αύξηση του τιμολογίου των ζαχαροτεύτλων για την καλλιεργητική περίοδο 2013. Στόχος της κίνησης αυτής, όπως αναφέρει η ΕΒΖ είναι «η ενίσχυση τόσο του εισοδήματος των τευτλοκαλλιεργητών για παραγωγή ποιοτικότερων προϊόντων, όσο και η καλύτερη απόδοση των τριών εργοστασίων της εταιρείας». Να σημειωθεί ότι αναπροσαρμογή των τιμών αφορά τις κατηγορίες από 14,5 pol έως και 16,5 pol (ζαχαρικός τίτλος).
 
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο κ. Χρήστος Βαρούτης, ο πρόεδρος των τευτλοεξαγωγέων Σερρών: «Μας υποσχέθηκαν από το ΥπΑΑΤ ότι το σύστημα για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση θα ανοίξει σήμερα ή αύριο. Στην ουσία το σύστημα είναι ανοιχτό αλλά υπάρχει ένα διαχειριστικό πρόβλημα που έχει να κάνει με τους κωδικούς και δεν μας αφήνει να υποβάλουμε τις αιτήσεις».
Και πρόσθεσε: «Ωστόσο ο κόσμος είναι απογοητευμένος με την καλλιέργεια φέτος. Από χθες έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις άσχημες καιρικές συνθήκες – τουλάχιστον για το νομό Σερρών – που επιδεινώνουν την κατάσταση. Χθες για την ακρίβεια είχαμε ισχυρές βροχοπτώσεις. Λογικά ξεκινάμε περίπου στις 20 Φεβρουαρίου την σπορά και 10 Μαρτίου θα πρέπει να είμαστε στο φουλ της σποράς».
agrotypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *