ΤΟΠΙΚΑ posted by

Συνταγή της ημέρας: Μοσχάρι κοκκινιστό με σπιτικό πουρέ

Συνταγή της ημέρας: Μοσχάρι κοκκινιστό με σπιτικό πουρέ
mosxaripoureΥλικά
μοσχάρι: 1½ κιλό, κομμένο σε μεγάλους κύβους
κρεμμύδι ξερό: 1 τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
ντομάτες: 1 κιλό ώριμες τριμμένες ή 600 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
σκόρδο: 2 σκελίδες, χοντροκομμένες
λάδι: 1/2 φλιτζάνι
θυμάρι ή βασιλικός: 2 κουταλιές της σούπας, φρέσκο ψιλοκομμένο
κύβος λαχανικών:

1
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
 
Για τον πουρέ πατάτας
πατάτες: 1½ κιλό, πλυμένες, με τη φλούδα
βούτυρο: 50 γρ.
γάλα: 2/3 φλιτζανιού, ζεστό
κεφαλογραβιέρα: 150 γρ., τριμμένη σε λεπτό τρίφτη
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
μοσχοκάρυδο: λίγο, προαιρετικά
 
Εκτέλεση
Πλένετε το κρέας, το σκουπίζετε και το αλατοπιπερώνετε. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι και προσθέτετε το κρέας. Ανακατεύετε δύο τρεις φορές μέχρι να ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε την ντομάτα, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και ανάλογο νερό για να βράσει το φαγητό.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τον πουρέ: Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα και τις ξεφλουδίζετε. Τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ ενώ είναι ακόμη ζεστές, για να πολτοποιηθούν.
Ξαναρίχνετε τον πουρέ σε κατσαρόλα και προσθέτετε το ζεστό γάλα, το βούτυρο σε κομματάκια, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Στο τέλος ρίχνετε το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε πάλι (αν ο πουρές είναι πολύ σφιχτός, του προσθέτετε λίγο γάλα ζεστό ακόμη).
Συνεχίζετε το βράσιμο του κοκκινιστού μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πιει το φαγητό τα υγρά του. Πασπαλίζετε το φαγητό με τα φρέσκα μυρωδικά και σβήνετε την εστία. Αφήνετε για 10’ και σερβίρετε το κρέας μαζί με τη σάλτσα του και με τον πουρέ. Ιδέα: Για να ελέγξετε αν έβρασαν οι πατάτες τις καρφώνετε με ένα πιρούνι. Πρέπει να μη συνταντά μεγάλη αντίσταση.
icookgreek.com
Επιμέλεια: Ο.Ν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *