ΤΟΠΙΚΑ posted by

15 συνάνθρωποί μας απεγκλωβίστηκαν χτες!

15 συνάνθρωποί μας απεγκλωβίστηκαν χτες!
IMG 4165Η σφοδρότητα των χτεσινοβραδινών καιρικών φαινομένων ήταν πρωτοφανής αλλά σημειώθηκε και μία πρωτοφανής κινητοποίηση. Ακαριαία αντέδρασαν οι αρμόδιοι φορείς για των απεγκλωβισμό ηλικιωμένων κυρίως ατόμων και τη μεταφορά τους στις οικίες τους. Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 15 άνθρωποι. Όπως πληροφορηθήκαμε ο διοικητής του Α.Τ. Αλεξάνδρειας Ευθ. Σιδηρόπουλος εφάρμοσε κατά προτεραιότητα το…

σχέδιο εκτάκτου ανάγκης που προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές. Υπήρξε ταυτόχρονη αυτόβουλη κινητοποίηση πυροσβεστικής, δημοτικής αρχής, ΕΚΑΒ, ΔΕΗ και επιτεύχθηκε συντονισμένη και απόλυτη κινητοποίηση. Οι επικεφαλείς των υπηρεσιών με το προσωπικό τους έδωσαν μάχη μέχρι τα ξημερώματα. Οι άντρες του Α.Τ. Αλεξάνδρειας για τρεις περίπου ώρες απέκλεισαν την κυκλοφορία στο κέντρο αφού το ύψος των υδάτων σε ορισμένα σημεία ξεπερνούσε τα 70 εκατοστά και ο κυματισμός που δημιουργούνταν από την έντονη κίνηση των οχημάτων προκαλούσε εισροή υδάτων στα καταστήματα. Αποτέλεσμα της κινητοποίησης αυτής (περιπολικά και τζιπ της αστυνομίας αλλά και η πυροσβεστική με αναμμένους φάρους μετέφεραν κατοίκους στα σπίτια τους όπου δεν ήταν εφικτό να πλησιάσουν από μόνοι τους) ήταν να μην παρουσιαστούν φαινόμενα κλοπών αφού δεν αναφέρθηκε κανένα περιστατικό κλοπής στο Α.Τ. Κυρίως όμως να μην έχουμε τραυματισμούς και ανθρώπινα θύματα. 
Αρκετά ήταν τα μηνύματα συμπολιτών μας που δεν μπορούσαν να μπουν στα σπίτια τους λόγω του ύψους των υδάτων και μεταφέρθηκαν με οχήματα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας δείχνοντας επαγγελματισμό αλλά κυρίως το ανθρώπινο στοιχείο στην όλη προσπάθεια. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *