ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Τραγική ειρωνεία: Σήμερα η ημέρα πολιτικής προστασίας!

Τραγική ειρωνεία: Σήμερα η ημέρα πολιτικής προστασίας!
politikiProstasiaΟ όρος “πολιτική προστασία” ακούστηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην Αλεξάνδρεια τις τελευταίες πέντε ημέρες. Κυρίως βέβαια με το θέμα που αναδείχθηκε με το περιβόητο sms το οποίο έστειλε ο πρόεδρος της πολιτικής προστασίας στον δήμαρχο Αλεξάνδρειας. Σήμερα λοιπόν 1 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας. 
Η 1η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα Πολιτικής Προστασίας από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας (ICDO). 
Αποτελεί ένα θεσμό με ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας, που αποβλέπει στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών από…

φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές. 
Οι καταστροφές αυτές, προκαλούν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης κατά την διάρκεια ειρηνικής περιόδου.
 
Σήμερα υπάρχει δυνατότητα, με τη χρήση δορυφορικής τεχνολογίας, να παρακολουθούμε τόσο φυσικούς, όσο και ανθρωπογενείς κινδύνους. 
Πάνω σε αυτές τις τεχνολογίες, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας αξιοποιεί και αναβαθμίζει το σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής τέτοιων φαινόμενων με σκοπό την πρόληψη και την καλύτερη εφαρμογή σε ώρα κρίσης. Σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις και προγράμματα που ενισχύουν τη λειτουργία του Γ.Π.Π. αναβαθμίζοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα αυτού. 
Συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών για τις εξελίξεις και τις καλές πρακτικές που καταγράφονται στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας σε διεθνές επίπεδο , αλλά και στο πως αυτές μπορούν να μεταφερθούν και να εφαρμοσθούν σε τοπικό επίπεδο.
 
Ωστόσο, οποιαδήποτε αναφορά στο θεσμό της Πολιτικής Προστασίας δεν θα πρέπει να παραγνωρίζει τη σημαντική συνεισφορά των εθελοντών, των ανθρώπων που, είτε στο πλαίσιο εθελοντικών οργανώσεων, είτε μεμονωμένα, την κρίσιμη στιγμή είναι εκεί για να προσφέρουν.
filiatranews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *