ΥΓΕΙΑ posted by

Ας βάλουμε τα χρώματα στη διατροφή μας!

Ας  βάλουμε τα χρώματα στη διατροφή μας!
froutaxrwmataΓράφει η Σωτηριάδου Ροδούλα 
Ανεξάρτητος Επιχειρηματίας Προϊόντων και Υπηρεσιών της Amway 
http://www.amway.gr/user/rodoula
 
Τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει αυτό;
Γιατί πολλοί από εμάς δεν τρώμε την απαραίτητη ποσότητα φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα; Ίσως η πολυάσχολη ζωή, η έντονη παρουσία του…

εύκολου γρήγορου φαγητού (fast food), η βασική έλλειψη γνώσεων για τη διατροφή… ή μήπως λίγο από όλα;;;
Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν πολλές και σημαντικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία ωφέλημα για τον οργανισμό μας, το καθένα με το δικό του τρόπο. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε όλα τα ονόματά τους και την επίδρασή τους. Ένας απλός και διασκεδαστικός τρόπος για να βεβαιωθούμε ότι τα λαμβάνουμε σε σωστή ισορροπία είναι η κατανάλωσή τους από κάθε ομάδα χρωμάτων ξεχωριστά. 
Έτσι για παράδειγμα, τρώτε πορτοκάλι για το πορτοκαλί, μήλο για το κόκκινο, κουνουπίδι για το άσπρο, μαρούλι για το πράσινο…. 
 
Το ιδανικό θα είναι να τρώμε μία μερίδα από κάθε χρώμα, κάθε μέρα! 
Αν και γνωρίζουμε αρκετά για τις βιταμίνες των τροφίμων αυτών, τώρα μόνο αρχίζουμε να ανακαλύπτουμε τι είναι τα φυτοθρεπτικά συστατικά. Είναι τα φυσικά συστατικά που βρίσκονται στα φυτά και ενεργούν ως καταλύτες για άλλες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Για παράδειγμα, ένα μήλο αποτελείται από 4.000 διαφορετικά ιχνοστοιχεία και έχουμε πλήρες όφελος αυτών, μόνο όταν όλα λειτουργούν μαζί. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και τα διάφορα συμπληρώματα διατροφής μπορούν αν βοηθήσουν στην αύξηση πρόσληψης βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ΜΟΝΟ όταν λαμβάνονται σε συνδυασμό με φρέσκα φρούτα και λαχανικά και όχι ως υποκατάστατα! 
 
Τι γίνεται όμως με τα κατεψυγμένα προϊόντα? Συγκρίνονται με τα φρέσκα;
Εξαρτάται. Τα φρούτα και τα λαχανικά που καταψύχονται αμέσως μετά τη συγκομιδή τους περιέχουν, τις περισσότερες φορές, τόσα θρεπτικά συστατικά, όσα και τα φρέσκα. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα και περισσότερα· εάν τα συγκρίνουμε με τα «φρέσκα» που αρκετές φορές όλοι μας τα ξεχνάμε στο ψυγείο και τα καταναλώνουμε ίσως και μετά από μια εβδομάδα. 
 
Οπότε ας αναρωτηθούμε… μπορούμε να τρώμε μία ή δύο μερίδες από κάθε χρώμα, φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα;;;; 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *