ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαγωνισμοί πώλησης των ΣΕΚΑΠ και ΕΒΖ

Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαγωνισμοί πώλησης των ΣΕΚΑΠ και ΕΒΖ
EVZΣιωπή, επικρατεί σύμφωνα με όσα αναφέρουν στον ΑγροΤύπο, οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) αλλά και παραγωγοί τεύτλων, όσον αφορά το θέμα της πώλησης της βιομηχανίας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον η γαλλική Cristal Union, η πολωνική Polski, η βουλγάρικη Litex και η σερβική Sunoko. Την ίδια στιγμή συνεχείς εμπλοκές προκύπτουν σε ότι έχει να κάνει με την διαδικασία πώλησης της…

ΣΕΚΑΠ. Μάλιστα την Πέμπτη, 8 Μαρτίου ο εκκαθαριστής της ΑΤΕbank μετά το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του τρέχοντος διαγωνισμού έδωσε παράταση μέχρι τις 20 Μαρτίου σε παλαιούς αλλά και νέους, όπως γράφει η ανακοίνωση, υποψήφιους ώστε να καταθέσουν δεσμευτική προσφορά.
ΕΒΖ
 
Όσον αφορά το «μέτωπο» της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης οι Γάλλοι, οι Πολωνοί και οι Σέρβοι θα πρέπει να πούμε ότι διαθέτουν ζαχαρουργεία στις χώρες τους, ενώ η βουλγαρική εταιρεία είναι εμπορική. Επίσης οι Γάλλοι της Cristal Union, και οι Πολωνοί της Polski, φαίνεται να έχουν το προβάδισμα στον διαγωνισμό αφού το τίμημα τους κυμαίνεται στα 45 με 50 εκατ. ευρώ.
ΣΕΚΑΠ
 
Σχετικά με τη ΣΕΚΑΠ η ανακοίνωση της υπό εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας έχει ως εξής:
“Ο Ειδικός Εκκαθαριστής της υπό εκκαθάριση ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΕλλάδοςA.E., στο πλαίσιο της επίτευξης της βέλτιστης δυνατής λύσης για τη διαδικασία πώλησης και τη βιωσιμότητα της ΣΕΚΑΠ Α.Ε., παρατείνει τη διαγωνιστική διαδικασία και καλεί έως την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 και ώρα 18.00 οποιοδήποτε υποψήφιο αγοραστή (παλαιό και νέο) να υποβάλει ή να επιβεβαιώσει δεσμευτική προσφορά.
Για την κήρυξη προτιμητέου υποψηφίου θα απαιτείται σε κάθε περίπτωση η προηγούμενη έγγραφη συμφωνία του υποψήφιου αγοραστή με τον μέτοχο της καταστατικής μειοψηφίας της ΣΕΚΑΠ, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η υλοποίηση της συναλλαγής πώλησης στο μέτρο που απαιτείται η σύμπραξη του τελευταίου.
Για τυχόν πληροφορίες καθώς και για τα συνοδευτικά της δεσμευτικής προσφοράς δικαιολογητικά και έγγραφα οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να απευθύνονται στον Σύμβουλο Πώλησης”.
agrotypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *