ΤΟΠΙΚΑ posted by

1ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας: Αποχή των μαθητών – σε κακή κατάσταση οι αίθουσες (φωτο)

1ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας: Αποχή των μαθητών – σε κακή κατάσταση οι αίθουσες (φωτο)
1oGELΑποχή από τα μαθήματα έκαναν σήμερα Τετάρτη οι μαθητές της 3ης τάξης του 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας και ενός τμήματος της 1ης. Ο λόγος ήταν πως οι πλημμύρες προ δύο περίπου εβδομάδων στην πόλη μας έχουν προκαλέσει ζημιές στις αίθουσες του σχολείου με αποτέλεσμα να πέφτουν σοβάδες και να δημιουργείται άσχημη μυρωδιά από τον υαλοβάμβακα που έχει μουχλιάσει. Οι μαθητές τις πρωινές ώρες επισκέφτηκαν το δημαρχείο…

Αλεξάνδρειας αναζητώντας τον δήμαρχο ο οποίος απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους. Τους δέχτηκε ο αντιδήμαρχος Σάκης Κούγκας που αφού άκουσε το θέμα πρότεινε κάποιες λύσεις οι οποίες όμως δεν έγιναν αποδεκτές από το προεδρείο του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου. Οι λύσεις που προτάθηκαν ήταν τα μαθήματα να γίνουν είτε τις απογευματινές ώρες, είτε να μεταφερθούν οι μαθητές σε αποθήκες που βρίσκονται απέναντι από το σχολείο για να γίνουν τα μαθήματα εκεί. 

Το δεκαπενταμελές συμβούλιο του 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας με επιστολή που παρουσιάζουμε παρακάτω προς τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας ζητάει να γίνουν οι εργασίες το συντομότερο για να μπορέσουν να επιστρέψουν στις αίθουσες, αφού τις απογευματινές ώρες που προτάθηκε να γίνουν τα μαθήματα, οι περισσότεροι έχουν φροντιστήριο, οι αποθήκες απέναντι δεν είναι κατάλληλες σύμφωνα με παλαιότερη ενημέρωση του ΟΣΚ και το να γίνουν οι εργασίες στην διάρκεια των διακοπών του Πάσχα δεν είναι λύση αφού οι περισσότεροι μαθητές της 3ης Λυκείου συνήθως μετά το Πάσχα διαβάζουν στα σπίτια τους και προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Διαβάστε την επιστολή:
 
Αξιότιμε κύριε δήμαρχε, 
Πήραμε το θάρρος να συντάξουμε την παρούσα επιστολή με σκοπό να σας ενημερώσουμε για την απαράδεκτη επικρατούσα κατάσταση στο χώρο του σχολείου. 
Έχουν ήδη συμπληρωθεί δέκα έξι ολόκληρες μέρες από τη σφοδρή καταιγίδα, δέκα έξι μέρες που το δημόσιο αυτό κτήριο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Καθημερινά παρατηρούμε πτώση υδάτων και σοβάδων από το ταβάνι. Παράλληλα είμαστε αναγκασμένοι να ανεχτούμε την αφόρητη δυσωδία που προέρχεται από τον μουχλιασμένο υαλοβάμβακα. Ένα υλικό που χαρακτηρίζεται ως εν δυνάμει καρκινογόνο, η χρήση του οποίου θεωρείται απαγορευμένη σε δημόσια κτήρια σε ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης. 
Παρ’ όλα αυτά δεν έχει γίνει καμία ενέργεια που θα συμβάλει στην αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος. Ένα μέρος των μαθητών, αυτοί που βρισκόμαστε στις αίθουσες που υπάρχει το πρόβλημα αποφασίσαμε, μη έχοντας άλλη επιλογή, να απευθυνθούμε σε εσάς ζητώντας τη βοήθεια και στήριξη σας. Αποφασίσαμε λοιπόν σήμερα ,Τετάρτη 13 Μαρτίου να απέχουμε από το ωρολόγιο πρόγραμμα, μια κίνηση που θα συνεχιστεί, αν δεν πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες από εσάς και τους αρμόδιους φορείς. 
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που θα επιληφθείτε του προβλήματος μας. 
Το δεκαπενταμελές συμβούλιο του 1ου ΓΕ.Λ Αλεξάνδρειας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *