ΤΟΠΙΚΑ posted by

Η Αστυνομία της Αλεξάνδρειας “δίπλα” στα παιδιά

Η Αστυνομία της Αλεξάνδρειας “δίπλα” στα παιδιά

kykloforiakiagogiΜια νέα πρωτοβουλία ξεκίνησε εδώ και δύο μήνες περίπου από το Α.Τ. Αλεξάνδρειας με ένα πρόγραμμα όπου ο αστυνομικός έρχεται κοντά στα παιδιά, συζητώντας μαζί τους μέσα από ένα πρόγραμμα που διδάσκεται στα σχολεία και θεάματα που αφορούν την κυκλοφοριακή αγωγή, την ενδοσχολική βία, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Το πρόγραμμα υλοποιείται κατά τις διδακτικές ώρες στα σχολεία, λίγο αργότερα θα συνεχιστεί στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής ενώ στα τέλη του μηνός Απριλίου θα…

ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος μαθημάτων – διαλέξεων με  τα παιδιά των δημοτικών σχολείων και ξεκινώντας ένας δεύτερος κύκλος με τους μαθητές γυμνασίων – λυκείων.

bullyingΜαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί δείχνουν να είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι και ευχαριστημένοι από το εν λόγω πρόγραμμα αιτούμενοι την επανάληψη των διαλέξεων με περισσότερες ώρες.  Επειδή τα τροχαία ατυχήματα με θύματα μικρά παιδιά, αλλά και πολύ περισσότερο τα κρούσματα ενδοσχολικής βίας καθώς και τα ρατσιστικά φαινόμενα μέσα στα σχολεία που πιθανόν απασχόλησαν βρίσκονται στις προτεραιότητες των υπηρεσιών, για τον λόγο αυτό υπάρχει ιδιαίτερη επιμέλεια ως προς τα ζητήματα αυτά. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *