ΥΓΕΙΑ posted by

Ανακαλούνται σαλάμι και κονσέρβες λόγω ανίχνευσης κρεάτος αλόγου

Ανακαλούνται σαλάμι και κονσέρβες λόγω ανίχνευσης κρεάτος αλόγου
salamiaaΣε συνέχεια των Εργαστηριακών Αποτελεσμάτων δειγμάτων που ελήφθησαν μετά από σχετικούς ελέγχους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι ανιχνεύθηκε DNA αλόγου στα εξής προϊόντα:

  • Σαλάμι ‘MOCKOBCKAЯ ΠΡΕΜИУΜ’ (ΜΟΣΚΟΒΣΚΑΙΑ ΠΡΕΜΙΟΥΜ), σε συσκευασία των 200g, με ημερομηνία λήξης 22/04/2013, που παράγεται από την Λετονική επιχείρηση ‘SIA GRAVENDALE’ (LV A003355 EK ) και διακινήθηκε από την επιχείρηση ‘ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ Ε. – ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε.’ (Πέτρου Ράλλη 8, Αθήνα) (ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό 95,8%)
  • Κονσέρβα ‘Κρέας βοδινό στο φυσικό του ζωμό’, σε συσκευασία των 325 γρ., με ημερομηνία λήξης 31/10/2014, που παράγεται από τη Λετονική επιχείρηση ‘VIKTORS RADILOVECS VALDES LOCEKLIS RITAL D’ (LV A002138 EK ) και διακινήθηκε από την επιχείρηση ‘ΟΛΓΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ’ (Αριστογείτονος 1, Αχαρναί) (ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό <1%)
  • Κονσέρβα ‘Τουσόνκα μοσχαρίσια’, σε συσκευασία των 400γρ., με ημερομηνία λήξης 29/10/2015, που παράγεται από τη Γαλλική επιχείρηση ‘ETS PAUL TOUPNOT CONCERVES VIANDES” (FR 65 286 002 CE) και διακινήθηκε από την επιχείρηση ‘KΕΣΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.’ (Ασπρόπυργος) (ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >10%).
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Νότιου Τομέα ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι. Επιπλέον, έχουν σταλεί δείγματα στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τον προσδιορισμό της ουσίας φαινυλοβουταζόνη.
iatronet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *