ΤΟΠΙΚΑ posted by

Συνταγή της ημέρας: Φασόλια με πιπεριές και μελιτζάνες

Συνταγή της ημέρας: Φασόλια με πιπεριές και μελιτζάνες
fasoliapiperiesΣιγουρέψου ότι έχεις:
1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μερίδα “Σπιτικό ζωμό” λαχανικών
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ κιλό μελιτζάνες (αλατισμένες και ξεπικρισμένες για ½ ώρα)
1 κουτί κομμένες τομάτες
2 κομμένα πράσα
3 κομμένα κρεμμύδια
350 γρ. άσπρα…

χοντρά φασόλια
1 ΚΥΒΟ KNORR ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ
5 γλυκές πιπεριές διαφόρων χρωμάτων
1 κομμένο μικρό φινόκιο
Αλάτι και πιπέρι
 
Ξεκινάμε:
1. Βάλε τα φασόλια με τον κύβο
να βράσουν για 45-60 λεπτά σε μια κατσαρόλα σκεπασμένα με νερό, μετά σούρωσέ τα και άφησέ τα στην άκρη (για την ώρα).
 
2. Αφού κόψεις τις πιπεριές και αλατίσεις και ξεπικρίσεις τις μελιτζάνες για μισή ώρα, σόταρέ τες σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, μαζί με τα κρεμμύδια, τα πράσα και το φινόκιο.
 
3. Μετά από κανά δεκαπεντάλεπτο, τα λαχανικά θα πρέπει να έχουν μαλακώσει, οπότε μετάφερέ τα σε πυρίμαχο σκεύος και κάλυψέ τα με τα φασόλια (που τα έχεις ανακατέψει με τις τομάτες, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι).
 
4. Ρίξε στο πυρέξ 1 φλιτζάνι νερό, πασπάλισε με τον σπιτικό ζωμό λαχανικών και ψήσε τα φασόλια με πιπεριές και μελιτζάνες για 30 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C.
 
Καλή όρεξη!
 
cookoo.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *