ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Αντιγραφή – επικόλληση του βουλευτή του νομού μας σε δελτίο τύπου

Αντιγραφή – επικόλληση του βουλευτή του νομού μας σε δελτίο τύπου
Copy-pasteΑίσθηση προκάλεσε η επιστολή βουλευτή του νομού μας προς τον υπουργό της κυβέρνησης η οποία στάλθηκε με την μορφή του δελτίου τύπου και δημοσιεύτηκε σε πολλά μέσα ενημέρωσης του νομού μας. Στην επιστολή ο βουλευτής προτείνει λύσεις επί ενός ευαίσθητου θέματος όπως είναι αυτό των συνανθρώπων μας με αναπηρία (η…

επιστολή ΕΔΩ). 
Μέχρι εδώ όλα καλά. Το ζητούμενο είναι πως η επιστολή όπως φαίνεται και στο παραπάνω Link στάλθηκε στις 21 Μαρτίου στον υπουργό της κυβέρνησης, αλλά το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης συζητήθηκε στη Βουλή στις 20 Μαρτίου (διαβάστε ΕΔΩ σελίδες 51-54). 
Έτσι λοιπόν έγινε ένα όμορφο copy  – paste από το σχέδιο νόμου και κατατέθηκε και προβλήθηκε ως πρωτοβουλία του ίδιου του βουλευτή. 
Το θέμα δημοσιοποιήθηκε από την ιστοσελίδα roumlouki.gr στις 25 Μαρτίου αλλά και από την εφημερίδα ΕΠΤΑ που κυκλοφόρησε την 1η Απριλίου. 

Μάλιστα υπάρχει και η σχετική αναφορά σε σχόλιο του facebook στην εφημερίδα που αναφέρεται και στο roumlouki.gr το οποίο μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω: 
 
Τυχαία ανακάλυψα πως ασκούν πολιτική και παρεμβάσεις οι βουλευτές (δεν τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι αλλά πιστεύω ότι και άλλοι θα έχουν σκεφτεί αυτόν το πονηρό τρόπο άσκησης πολιτικής) που εκλέγουν οι Έλληνες πολίτες για να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ιδού το παράδειγμα:
Είδα την παρακάτω ανακοίνωσηhttp://www.lazarostsavdaridis.gr/parliament.htm?id=321 και έπαθα σοκ.
 
Και ενώ τη διαβάζεις και λες ότι ένας βουλευτής που ασκεί νομοθετική εξουσία, παρεμβαίνει σε έναν υπουργό, με επιστολή, όπου του προτείνει λύσεις για την αντιμετώπιση ενός ουσιαστικού προβλήματος που είναι οι διαδικασίες και οι λειτουργίες των ΚΕΠΑ, που αφορούν τους ανάπηρους συνανθρώπους μας, καθώς από εκεί εξετάζονται και λαμβάνουν ποσοστό αναπηρίας, ώστε να συνταξιοδοτηθούν, όσοι έχουν πρόβλημα, αντιλαμβάνομαι ότι οι προτάσεις που κάνει ο βουλευτής, εμπεριέχονται σε σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί στη Βουλή από την κυβέρνηση και συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή σήμερα 20/1/2013 (και άρα θα ψηφιστεί σίγουρα) 
Και αναρωτιέμαι εγώ που είμαι άνεργος και έχω συγγενή με αναπηρία…
Έτσι, με αυτό τον πονηρό και «έξυπνο» τρόπο κάνουν τη δουλειά τους οι Βουλευτές μας; αντιγράφοντας προτάσεις από σχέδια νόμου;
Έτσι, ξεγελούν τους πολίτες που τους ψήφισαν;
Έτσι λύνουν προβλήματα;
Λυπάμαι.
Το πιο ωραίο της υπόθεσης, είναι ότι ο εν λόγω βουλευτής μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα βγάλει ανακοίνωση που θα λέει ότι έλυσε το θέμα, καθώς οι προτάσεις του υιοθετήθηκαν από τον υπουργό. και έτσι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι και οι ψηφοφόροι που έχουν ένα βουλευτή που παρεμβαίνει και λύνει προβλήματα αλλά και η κυβέρνηση που έχει έναν εργατικό βουλευτή αλλά πολύ περισσότερο την μεγαλύτερη ικανοποίηση θα την έχει ο ίδιος, που θα ΝΟΜΙΖΕΙ ότι έλυσε ένα θέμα και έφαγαν με ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΥΡΤΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *