ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Μια σύνδεση στο internet αρκεί για τη δήλωση ΟΣΔΕ

Μια σύνδεση στο internet αρκεί για τη δήλωση ΟΣΔΕ
agro 5Από φέτος μπορεί ο καθένας (αγρότης ή μελετητής) να υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ μέσω διαδικτύου, αρκεί να έχει ηλεκτρονικό υπολογιστή και πρόσβαση στο ίντερνετ. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει, είναι να εξασφαλίσει κωδικό εισόδου, όπως γίνεται και στις φορολογικές δηλώσεις.
Με τη διαφορά ότι οι αγρότες δεν…

θα παίρνουν κωδικό από το taxisnet, αλλά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) και μόνο για να υποβάλουν την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης. Η προθεσμία για την εγγραφή στο σύστημα είναι 1η Μαΐου και μόλις εξασφαλιστεί ο κωδικός, τότε ο αγρότης μπορεί να μπει στο σύστημα και να στείλει την ίδια δήλωση με πέρσι ή να αλλάξει κάποια δεδομένα (στρέμματα, προϊόντα κ.λπ.) σε σχέση με την εκμετάλλευσή του. Για το 2013, πάντως, όλες οι καταχωρήσεις γίνονται μέσω των ιστοσελίδων των ΕΑΣ και από την επόμενη χρονιά θα απαλευθερωθούν. Σύμφωνα με τις βήμα-βήμα οδηγίες του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Θα πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα υποχρεωτικά πεδία της φόρμας. Τα πεδία χωρίζονται στις ενότητες:
 
α. Στοιχεία Αίτησης (έρχονται προσυμπληρωμένα, χωρίς να μπορούν να τροποποιηθούν, οι τιμές με το ΑΦΜ του αιτούντα και του Κύριου Φορέα -ΕΑΣ όπου υπάγεται το ΑΦΜ του αιτούντα)
 
β. Στοιχεία Προσώπου (έρχονται προσυμπληρωμένα, χωρίς να μπορούν να τροποποιηθούν, το Επώνυμο, το Όνομα και το Πατρώνυμο του αιτούντα συσχετιζόμενα με την υποβολή της αίτησης του 2012)
 
γ. Στοιχεία Επικοινωνίας (υποχρεωτικά θα πρέπει να καταχωρηθεί η Διεύθυνση Ηλ. Ταχυδρομείου η οποία θα πρέπει να είναι και μοναδική για κάθε χειριστή). Το τηλέφωνο και το κινητό αρχικά είναι υποχρεωτικά πεδία αλλά όταν συμπληρωθεί ένα εκ των δύο το άλλο απενεργοποιείται απο υποχρεωτικό.
 
δ. Ενέργειες
Θα πρέπει αρχικά να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες της αρχικής οθόνης και οι οποίες σας πληροφορούν ότι θα πρέπει να καταχωρήσετε όλα τα υποχρεωτικά πεδία της φόρμας και τα οποία υποδηλώνονται με *, ο φορέας υποβολής που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι η ΕΑΣ η οποία θα φιλοξενήσει τα δεδομένα της αίτησής σας για το έτος 2013 και τέλος μετά την ολοκλήρωση των υποχρεωτικών πεδίων, όλες οι πληροφορίες της αίτησης καθώς και του λογαριασμού σας θα λαμβάνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα συμπληρώσετε.
 
Όλοι θέλουν το ΟΣΔΕ
Προς την πλήρη απελευθέρωση οδεύει η «μοιρασιά» του ΟΣΔΕ από την επόμενη χρονιά, αφού πλέον στο παιχνίδι της συγκέντρωσης δηλώσεων δείχνει διατεθειμένη να εισέλθει και η τράπεζα Πειραιώς-ΑΤΕ. Μετά την ΠΑΣΕΓΕΣ και τους γεωτεχνικούς, που από το ξεκίνημα του συστήματος ΟΣΔΕ «τρώγονται» ποιος θα πάρει τη δουλειά, τώρα προστίθεται στους ενδιαφερόμενους και ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος, με τις τελευταίες εξελίξεις, βλέπει τη δραστηριότητά του να συρρικνώνεται. Θέλοντας να αξιοποιήσει την υποδομή σε ηλεκτρονικά συστήματα, το πλεονάζον προσωπικό από τις συνεχείς απορροφήσεις τραπεζικών δικτύων και, βέβαια, τους υπολογιστές που μένουν σβηστοί στα καταστήματά της, η Πειραιώς-ΑΤΕ σκοπεύει να ξεκινήσει τη συγκέντρωση αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης.
agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *