ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Παράταση από τον ΕΛΓΑ έως 8/4 για δηλώσεις ζημιάς από παγετό

Παράταση από τον ΕΛΓΑ έως 8/4 για δηλώσεις ζημιάς από παγετό
elga3Την παράταση έως 8 Απριλίου της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ζημιάς από τον παγετό της 17ης Μαρτίους σε καλλιέργειες αμυγδαλιάς, βερικοκιάς, δαμασκηνιάς, ροδακινιάς (επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια) και ακτινιδίου σε Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική αποφάσισε σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 το…

Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ.
Η παράταση αποφασίστηκε για να αποφευχθεί η πιθανή υποβολή άσκοπων δηλώσεων επειδή λόγω των καιρικών συνθηκών που ακολούθησαν τον παγετό, σε αυτό το στάδιο δεν είναι εφικτή η εκτίμηση του μεγέθους της ζημιάς από τους παραγωγούς.
 
Κατά τη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε το πρόγραμμα του 2012 που αναφέρεται σε επιχορηγήσεις εγκαταστάσεων αντιχαλαζικών δικτύων σε καλλιέργειες αμπελιών, ροδιάς, κερασιάς, δαμασκηνιάς, νεκταρινιού, βερίκοκου, μήλων, ροδάκινων, αχλαδιών και ακτινιδίου. Εγκρίθηκαν 333 αιτήσεις παραγωγών σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το συνολικό ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στα 5,3 εκατ. Ευρώ.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής για τη μεταστέγαση του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας. Με την απόφαση αυτή θα εξοικονομηθούν πόροι καθώς το μηνιαίο μίσθωμα θα ανέρχεται σε 3.300 ευρώ έναντι 9.318,16 ευρώ που είναι το μηνιαίο μίσθωμα που πλήρωνε έως τώρα ο Οργανισμός.
agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up