ΥΓΕΙΑ posted by

Οι επιστήμονες επιμένουν: Κόψτε το κάπνισμα ακόμη και αν πάρετε κιλά

Οι επιστήμονες επιμένουν: Κόψτε το κάπνισμα ακόμη και αν πάρετε κιλά
smokinngggΝέα αμερικανική έρευνα υποστηρίζει ότι η διακοπή καπνίσματος μειώνει τους κινδύνους για καρδιακά προβλήματα ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πάρουμε βάρος.
Τους φόβους των καπνιστών για αύξηση βάρους ήρθαν να διασκεδάσουν οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του…

Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου.
 
Σύμφωνα με την έρευνα, το όφελος από τη διακοπή του καπνίσματος είναι η μείωση καρδιαγγειακών κινδύνων όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό. Αν και η παχυσαρκία αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα για τις καρδιοπάθειες, εντούτοις η μελέτη υποστηρίζει πως «Μια μικρή αύξηση του βάρους, που αυξάνει την πίεση του αίματος, το σάκχαρο στο αίμα ή τη χοληστερόλη, δεν είναι αρκετά επιβλαβής για να αντισταθμίσει τα οφέλη από το σταμάτημα του καπνίσματος».
 
Η μελέτη αφορούσε πάνω από 3.200 άτομα, πολλοί από τους οποίους υπήρξαν πρώην καπνιστές. Όσοι είχαν κόψει το κάπνισμα για εύλογο χρονικό διάστημα(πάνω από τέσσερα χρόνια), είχαν 54% μικρότερο κίνδυνο για καρδιολογική πάθηση σε σχέση με τους καπνιστές. Όσοι είχαν σταματήσει το κάπνισμα πρόσφατα (λιγότερο από τέσσερα χρόνια), είχαν σχεδόν ίδιο καρδιαγγειακό όφελος (53%), παρόλο που σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία των πρώην καπνιστών ανήκαν κυρίως όσοι είχαν βάλει τα παραπάνω κιλά.
 
iefimerida.gr
pinnokio.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *