ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ: Η σιωπή δεν είναι χρυσός

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ: Η σιωπή δεν είναι χρυσός
syrizaaaΤο Σάββατο 6 Απρίλη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ημαθίας πραγματοποίησε πολιτική εκδήλωση αλληλεγγύης στον λαό της Χαλκιδικής που αντιτίθεται στη λειτουργία μεταλλείων εξόρυξης χρυσού στην περιοχή τους. 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των Οικολόγων Πράσινων, της δημοτικής παράταξης των Ενεργών Πολιτών για…

το Δήμο Βέροιας και του Τ.Ε.Ε Ημαθίας. Από μεριάς του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ημαθίας χαιρέτησε ο γραμματέας του κόμματος Χαμπίδης Δημήτρης. Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Γκοντίνας Κωνσταντίνος (Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χαλκιδικής) και ο Ζουμπάς Γεώργιος (Εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα των πολιτών). 
 
Όλοι οι ομιλητές τόνισαν αφενός τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων του μνημονίου και συγκεκριμένων υπουργών και πολιτικών (Πάχτας, Παπακωνσταντίνου κ.ά) και αφετέρου με έμφαση αναφέρθηκαν στο τριπλό έγκλημα που συντελείται στην πανέμορφη Χαλκιδική. 
 
Έγκλημα ανθρωπιστικό – περιβαλλοντικό, αφού θα αλλοιωθεί 100% το σημερινό πρόσωπο της Χαλκιδικής, μετατρέποντας έναν επίγειο παράδεισο σε ζώνη βαριάς βιομηχανίας που θα αποτελεί εστία μόλυνσης για τα επόμενα 300-400 χρόνια. Η μόλυνση στην ατμόσφαιρα με τη σκόνη αλλά και στον υδροφόρο ορίζοντα θα επηρεάσει αρνητικά τη χλωρίδα και την πανίδα και φυσικά και τους ανθρώπους. Τονίστηκε, επίσης, ότι με την χρήση υδροκυανίου και άλλων τοξικών μολύνονται τα νερά, όχι μόνο της Χαλκιδικής αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον και ιδιαίτερα η θάλασσα μας. 
 
‘Έγκλημα οικονομικό, αφού για ασήμαντο τίμημα (11 εκατ. €) κυριολεκτικά ξεπουλιέται δημόσιος πλούτος αξίας 15-20 δις €. 
Έγκλημα κατάλυσης της δημοκρατίας και του συντάγματος με την ακροδεξιά συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να επιστρατεύει τον εκφοβισμό, την άγρια καταστολή και βία εναντίον φιλήσυχων πολιτών, ακόμη και σε ανήλικα παιδιά, που αγωνίζονται για το παρόν και το μέλλον του τόπους τους. 
 
Τέλος, τονίστηκε ότι ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής είναι αγώνας όλου του λαού, αφορά τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα για να μην επικρατήσει το αποικιακό μοντέλο ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου που επιχειρεί να εφαρμόσει η συγκυβέρνηση Σαμαρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *