ΑΘΛΗΤΙΚΑ posted by

Νεόκαστρο – Κοζάνη 0-2 (ρεπορτάζ – εικόνες)

Νεόκαστρο – Κοζάνη 0-2 (ρεπορτάζ – εικόνες)

DSCF7749Χρειάστηκαν 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα και άλλα 16 στην παράταση για να μπορέσει η πρωταθλήτρια του 3ου ομίλου της Δ’ Εθνικής Κοζάνη να ξεπεράσει το εμπόδιο του Νεοκάστρου στα πλαίσια της σημερινής αναμέτρησης για το κύπελλο. 

Μπροστά σε περίπου 150 φιλάθλους, ο Αχιλλέας του Νεοκάστρου ήταν…

καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης απέναντι σε μία Κοζάνη η οποία έχοντας έναν εκπληκτικό Γκαραβέλη κάτω από τα δοκάρια κατάφερε και πήρε την πρόκριση στο Νεόκαστρο. Το τελικό 0-2 σαφώς αδικεί την γηπεδούχο ομάδα η οποία πλέον κοιτάζει το παιχνίδι “ζωής και θανάτου” το Σάββατο στη Μελίκη όπου παίζει μία ολόκληρη χρονιά. 

Στο 5′ η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα για τους φιλοξενούμενους από τα αριστερά με τον Τραυλό να κάνει κάτι σαν σέντρα σουτ και την μπάλα να αποκρούεται από το δεξί δοκάρι του Σακελλαρίδη. Πέντε λεπτά αργότερα το Νεόκαστρο θα απαντήσει όταν ο Λαμπριανίδης θα δει εκτός θέσης τον πορτιέρο της Κοζάνης και με ένα μακρινό βολέ θα προσπαθήσει να τον αιφνιδιάσει, ο Γκαραβέλης ωστόσο θα προλάβει και με τα δύο χέρια θα στείλει την μπάλα σε κόρνερ. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Καφές από αριστερά που θα δοκιμάσει να στείλει την μπάλα απευθείας μέσα, ο Γκαραβέλης θα αποκρούσει ασθενώς και ο Τοπαλίδης προ κενής εστίας θα βρει αέρα, δίνοντας την δυνατότητα στους αμυντικούς των φιλοξενουμένων να απομακρύνουν τη μπάλα. Στο 39′ ο Καφές θα εκτελέσει και πάλι κόρνερ, από τη δεξιά πλευρά αυτή τη φορά, ο Ντούλας από πλεονεκτική θέση από την αντίπαλη περιοχή θα πιάσει την κεφαλιά και η μπάλα θα καταλήξει στα χέρια του Γκαραβέλη. 

Καλύτερα θα ξεκινήσει το 2ο μέρος το Νεόκαστρο, ωστόσο η πρώτη καλή στιγμή θα έρθει για τους φιλοξενούμενους στο 52′. Ο Ταφαρλής από δεξιά θα κάνει τη σέντρα και ο Κουλουκίδης από κοντά θα στείλει την μπάλα μόλις έξω. Δύο λεπτά αργότερα ο Λαμπριανίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ θα στείλει την μπάλα ελάχιστα έξω. Κλασική ευκαιρία για την Κοζάνη στο 65′ όταν ο Τοπάλης από αριστερά με ατομική προσπάθεια θα μπει στην περιοχή του Νεοκάστρου, θα κάνει το δυνατό σουτ και ο Σακελλαρίδης με εκτίναξη θα αποκρούσει σε κόρνερ. Στο 82′ ο Λαμπριανίδης κάνει τη σέντρα από αριστερά, ο Παπαδόπουλος πιάνει την κεφαλιά και ο Γκαραβέλης που προς στιγμή φάνηκε να χάνει την μπάλα, τελικώς την μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Δύο λεπτά αργότερα ο Καφές θα βρει ωραία τον Λαμπριανίδη που με δυνατό συρτό σουτ θα στείλει την μπάλα ελάχιστα έξω. Στο αμέσως επόμενο λεπτό δυνατό συρτό σουτ του Καφέ έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα σκάει μπροστά στον Γκαραβέλη και περνάει λίγο έξω. 

Ο αγώνας θα οδηγηθεί στην παράταση με την φιλοξενούμενη ομάδα να ανοίξει το σκορ στο 106′ όταν ο Τραυλός έβγαλε τη σέντρα στον Κουλουκίδη που με σουτ από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Η Κοζάνη θα πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 120′ όταν ο Τοπάλης μετά τη μπαλιά του Μπεμπλή θα πετύχει το τελικό 0-2. 

Πολύ καλός ο Γκαραγκάνης από την Πιερία όπως και οι βοηθοί του Θεοδώρου – Καραβούλας. 

ΝΕΟΚΑΣΤΡΟ: Σακελλαρίδης, Μηλιώτης (66′ Ξαφέτης), Βαλδήρ, Χαραλαμπίδης (75′ Μοσχόπουλος), Κουβατσίδης, Τζεϊρανίδης, Παπαδόπουλος Π., Λαμπριανίδης, Ντούλας, Καφές, Τοπαλίδης.

ΚΟΖΑΝΗ: Γκαραβέλης, Στεργιόπουλος, Τραυλός, Ποζίδης (81′ Συμεωνίδης), Κάλφας, Καραπατσάκης, Ταφαρλής, Τσικόπουλος, Κουλουκίδης, Τοπάλης, Ντεμιράι.

 

Σχόλια, δηλώσεις και περισσότερες εικόνες από την αναμέτρηση αύριο στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *