ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Βεσυρόπουλος: Πρέπει να διασφαλιστεί η λειτουργία των ΚΔΑΠ

Βεσυρόπουλος: Πρέπει να διασφαλιστεί η λειτουργία των ΚΔΑΠ
vesiropoulosvouli1Τη βούληση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατότητα, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στην επόμενη προγραμματική περίοδο και η απρόσκοπτη χρηματοδότηση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), εξέφρασε η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στον Βουλευτή Ημαθίας Απόστολο Βεσυρόπουλο, προκειμένου να συνεχιστεί και να…

διασφαλιστεί η λειτουργία τους. 
 
Ο κ. Βεσυρόπουλος, πραγματοποίησε συναντήσεις και επαφές στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σχετικά με το ζήτημα της χρηματοδότησης και της συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). 
Όπως είναι γνωστό, η υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου και μετά από αυτήν την καταληκτική ημερομηνία πρέπει να αναζητηθεί λύση, προκειμένου να μην ανασταλεί η λειτουργία τους. 
 
Ο κ. Βεσυρόπουλος, κατά τις επαφές του, επισήμανε πως πρέπει να βρεθεί τρόπος, για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό, αφού σε διαφορετική περίπτωση, η λειτουργία των ΚΔΑΠ και των άλλων κοινωνικών δομών θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. Ο Βουλευτής Ημαθίας, πρότεινε ότι η λειτουργία των ΚΔΑΠ πρέπει να διασφαλιστεί με έναν ορθολογικό σχεδιασμό που θα στηρίζεται στους πόρους της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 και ζήτησε να αναζητηθεί, με ταχύτερους ρυθμούς, τόσο η διάδοχη λύση μέσα από τους πόρους της επόμενης προγραμματικής περιόδου, όσο και η μεταβατική λύση που θα επιτρέψει τη λειτουργία των ΚΔΑΠ μετά την 31η Αυγούστου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *