ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Ο δήμαρχος υπέγραψε τη σύμβαση για τα κοινόχρηστα ποδήλατα στην Αλεξάνδρεια

Ο δήμαρχος υπέγραψε τη σύμβαση για τα κοινόχρηστα ποδήλατα στην Αλεξάνδρεια

Από τον δήμο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Υπογράφηκε, από το Δήμαρχο Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη, σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία «BRAINBOX ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.», εκπροσωπούμενη από τον κ. Γεώργιο Βουλγαρούδη, που αφορά την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ» και η οποία αποτελεί το υποέργο Νο 5 της Πράξης : «ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ».

Ο προϋπολογισμός της μελέτης της προμήθειας ανέρχεται σε 91.536,80€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% και χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» – ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΞ 01 – Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με Τομεακές προτεραιότητες.

Το σύστημα θα περιλαμβάνει συνολικά 2 σταθμούς ποδηλάτων που θα εξυπηρετούν τους δημότες της περιοχής, με 14 συνολικά θέσεις στάθμευσης-κλειδώματος (7 ανά σταθμό) και 30 ποδήλατα (είκοσι ηλεκτρικά και δέκα συμβατικά), που θα εγκατασταθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης, με χρονική διάρκεια παράδοσης από τον ανάδοχο σε δύο (2) μήνες.

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας μετά την υπογραφή της σύμβασης έκανε τη παρακάτω δήλωση:

“Με την προμήθεια των κοινόχρηστων ποδηλάτων, δίνουμε την ευχέρεια στους πολίτες του Δήμου μας, να χρησιμοποιούν ένα μέσο φιλικό προς το περιβάλλον, το ποδήλατο, για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντας το σε κάποιο από τα εγκαταστημένα σημεία στάθμευσης, πετυχαίνοντας, την μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην πόλη, με ταυτόχρονη μείωση στους ρύπους και την ηχορύπανση”.

Ο

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

10 Comments

  • Άλλη μια πρωτοπορία. Πόλη χωρίς ποδηλατόδρομο υπογραφεί σύμβαση για κοινόχρηστα ποδήλατα. Πραγματικά για γέλια.

  • Κύριε Δήμαρχε είναι από τις ωραίες πρωτοβουλίες και εύχομαι να έχει επιτυχία αν και είμαστε γενικά λαός που δεν εκτιμάμε το ωραίο με αποτέλεσμα να εγκαταλείπετε ή ακόμα και να το καταστρέφουμε. Όμως Κύριε Δήμαρχε αν πραγματικά θέλετε να κάνετε κάτι ουσιαστικό για αυτόν τον τόπο νομίζω πως είναι το ζήτημα των σκουπιδιών. Ο Δήμος μας έχει γίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος και αυτό είναι ανεπίτρεπτο από τη στιγμή που υπάρχουν άφθονοι κάδοι. Αλλά το πρόβλημα είναι στους δημότες και όχι στα μέσα. Κοιτάξτε τι γίνεται μπροστά στο 4⁰ δημοτικό όπου διαμορφώνονται συνειδήσεις. Σκουπιδότοπος. Γύρω από την πόλη ιδιαίτερα στη περιοχή του Αγίου Γεωργίου κανονικός σκουπιδότοπος. Έχουν αρχίσει να παραφρονούν οι συνάνθρωποι μας. Γιατί ενώ τα βλέπετε δεν κάνετε κάτι δραστικό; Σας παρακαλώ ασχολειθείτε με αυτό που μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες πραγματικής ποιότητας ζωής για μας και τα παιδιά μας.Νομιζω πως έχετε τον τρόπο και τα μέσα.

  • Αν δεν τα κλέψουν από την πρώτη εβδομάδα θα παμε ποδηλαταδα.

  • Συμφωνώ απόλυτα.
    Να μας πει ο δήμαρχος σε ποιους ποδηλατοδρόμους θα κινούνται.
    Εκτός και αν χρησιμοποιούμε τα γκαλντερίμια του άλλου έξυπνου δήμαρχου.

  • Δε κοιτάνε να κάνουν καμία ανακύκλωση τα ποδήλατα χωρίς κατάλληλους δρόμους και υποδομές μας ελειπαν…

  • ΒΙΑΖΕΣΑΙ ,ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ //////////

  • gps βαλτε στα ποδηλατα για να τα βρισκετε αν κλαπουν.

  • 14 θέσεις στάθμευσης για 30 ποδήλατα ;
    Τα υπόλοιπα 16 θα τα «χαρίσετε» στον οποιοδήποτε επιτήδειο ;
    Μάλλον κάτι σας ξέφυγε Δήμαρχε με τη μελέτη σας
    Ωραίες τέτοιες πρωτοβουλίες αλλά να υπάρχει και ένα λογικό σκεπτικό πίσω από αυτές, δυστυχώς για μια ακόμη φορά δεν ξέρετε τι υπογραφετε

  • Πρόταση, ο χώρος στη Μεγ. Αλεξάνδρου, απέναντι από τη λαϊκή που γίνεται πάρκινγκ να διαμορφωθεί για άθληση, περπάτημα, τρέξιμο, ισοπεδωμα, καθάρισμα και λίγο χαλίκι θέλει και είναι ετοιμο

  • Α πολύ ωραία πρωτοβουλία αυτή ! Βέβαια, αυτό που έλειπε από την αλεξανδρεια ήταν τα ποδήλατα, τα οποία εν μια νυκτι θα κλαπούν ξέρουμε από ποιους, αλλά το θέμα είναι ..που ακριβώς θα βολτάρουμε; Στα υπέροχα βουνίσια πλακόστρωτα της πόλης μας, ή περνώντας πάνω από τα βουνά με σκουπίδια κάνοντας παρκουρ;
    Αναρωτιέμαι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *