ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Καταργούνται οι δημοτικές επιχειρήσεις; – Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους

Καταργούνται οι δημοτικές επιχειρήσεις; – Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους
daniilidisΝα αποσυρθεί άμεσα η ρύθμιση του πολυνόμου που ψήφισε την Κυριακή η Βουλή, η οποία προβλέπει απολύσεις εργαζομένων στα δημοτικά νομικά πρόσωπα και τις Κοινωφελείς Δημοτικές Επιχειρήσεις ζητούν με ομόφωνο ψήφισμά τους οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας.
Το ψήφισμα, που υιοθετήθηκε σε συνεδρίαση της…

Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας, τη Μ. Τρίτη, θα σταλεί στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τους αρμόδιους υπουργούς, στα κόμματα και στους βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας.
 
«Ακυρώνει το ρόλο της ΤΑ»
«Το “άνοιγμα” της διόδου για την κατάργηση των ΝΠΙΔ των Δήμων, υπονομεύει και ακυρώνει τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία, ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου (ΕΣΠΑ 2014-2020), με συνεχείς προσπάθειες, έχει πετύχει να διευρυνθεί σημαντικά το χρηματοδοτικό πλαίσιο των κοινωνικοπρονοιακών προγραμμάτων, για την υλοποίηση των οποίων κορυφαίο και αναντικατάστατο “εργαλείο” αποτελούν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις», αναφέρει το ψήφισμα και συνεχίζει: 
 
«Η κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων θα ανοίξει την λεωφόρο των ιδιωτικοποιήσεων: κοινωνικοπρονοιακές υπηρεσίες (Παιδικοί, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, κ.λπ.) που τώρα παρέχονται δωρεάν στον τοπικό πληθυσμό θα αποτελέσουν “φιλέτα” για την διανομή των οποίων θα διαγκωνίζονται ιδιωτικοί φορείς. Πολύτιμα αγαθά καθημερινής ανάγκης και χρήσης (όπως ύδρευση και αποχέτευση) θα υποκύψουν στην “γοητεία” του ιδιωτικού τομέα».
 
Το ψήφισμα ζητά τέλος από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ΚΕΔΕ, «να ηγηθεί της σταυροφορίας» για την απόσυρση της σχετικής διάταξης.
 
Σ. Δανιηλίδης: «Εγκληματική» η κατάργηση
«Εγκληματική» χαρακτηρίζει την πιθανή κατάργηση των δημοτικών νομικών προσώπων και των Κοινωφελών Επιχειρήσεων σε δήλωσή του και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας και δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης (φώτο). Σε καμιά περίπτωση οι εξελίξεις αυτές δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους ή εφησυχασμένους», προσθέτει.
egnatiapost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *