ΜΟΥΣΙΚΗ posted by

Γιάννης Χαρούλης στη ΔΕΘ: Τα λόγια είναι περιττά (φώτο-βίντεο)

Γιάννης Χαρούλης στη ΔΕΘ: Τα λόγια είναι περιττά (φώτο-βίντεο)
xaroulissssΤο Σάββατο 18 Μαΐου πέντε μεγάλοι καλλιτέχνες, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Διονύσης Τσακνής και ο Φίλιππος Πλιάτσικας ένωσαν αφιλοκερδώς τις φωνές τους σε μια συναυλία που διοργάνωσαν οι εθελοντές, τα μέλη και οι φίλοι του Κέντρου Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών ”Καταφύγιο Γυναίκας” στη ΔΕΘ. Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο…

Γιάννης Σερβετάς. 
Πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους καλλιτέχνες που βοήθησαν στον σημαντικό σκοπό αυτόν, αλλά εμείς στο σημερινό μας άρθρο θα σταθούμε, σε ποιον άλλον (;), στον Γιάννη Χαρούλη (που είναι και η μεγάλη αδυναμία της δικτυακής μας πύλης). 

Ο Χαρούλης ολοκληρώνοντας τις άκρως πετυχημένες του εμφανίσεις στον Σταυρό του Νότου της Αθήνας και λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής του περιοδείας, ανέβηκε με το λάουτό του στη Θεσσαλονίκη για την συναυλία κατά της βίας. Και ενώ στην αρχή είχαμε ενημερωθεί πως ο Γιάννος θα εμφανιζόταν μόνος του στη σκηνή χωρίς την μουσική υποστήριξη της μπάντας του, είδαμε τον Πάνο Τόλιο να ανεβαίνει στη σκηνή και να ακολουθεί στα ντραμς τον αγαπημένο μουσικό. 

Ο Χαρούλης ήταν εκείνος που ξεκίνησε τη συναυλία ερμηνεύοντας το “Έλα πάρε με” για να εισπράξει το δυνατό χειροκρότημα του κοινού. Ακολούθησαν ερμηνείες δικών του μουσικών κομματιών σε στίχους και μουσική του Θανάση Παπακωνσταντίνου (τον οποίον και πάλι δεν ξέχασε ο Χαρούλης και τον προσφώνησε με το γνωστό πλέον “Θανασάρας”) όπως “Η ουρά του αλόγου”, “Η πλύστρα του ουρανού” και “Στις χαραυγές ξεχνιέμαι”. Ένα από τα δικά του κομμάτια που δεν ερμηνεύει συχνά στις συναυλίες το “Ένα γύρο το φεγγάρι” ο Γιάννος το αφιέρωσε σε “αυτό που κρέμεται από πάνω μας” όπως χαρακτηριστικά είπε. Η παρουσία του στη σκηνή σαφώς και ήταν μικρής διάρκειας αφού ποτέ ο Χαρούλης ποτέ “δεν είναι αρκετός” όσες ώρες και αν τραγουδάει στη σκηνή. 
Κορυφαία ερμηνεία για εμάς του Γιάννου Χαρούλη στη βραδιά “Ο Άμλετ της Σελήνης” μαζί με τον “αδερφό” του Χρήστο Θηβαίο. 
Γιάννο, περιμένουμε την καλοκαιρινή σου περιοδεία. Σε περιμένουμε και στην πόλη μας την Αλεξάνδρεια!

 

Διαβάστε τα αφιερώματα του Αλεξάνδρεια-Γιδάς στον Γιάννη Χαρούλη: 

Συναυλία Βέροιας: Κάντε κλικ ΕΔΩ

Συναυλία Ελατοχώρι: Κάντε κλικ ΕΔΩ

Συναυλία Θέρμης: Κάντε κλικ ΕΔΩ

Συναυλία στο Ιβανώφειο: Κάντε κλικ ΕΔΩ

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *