ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Επισκέφτηκαν την Ημαθία Αναπληρωτής του ΥΠΑΑΤ και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ (φωτο-βιντεο)

Επισκέφτηκαν την Ημαθία Αναπληρωτής του ΥΠΑΑΤ και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ (φωτο-βιντεο)
IMG 5150Στον νομό Ημαθίας και συγκεκριμένα στην Κουλούρα και την Επισκοπή Νάουσας βρέθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Βασίλη Έξαρχο. 
Ο λόγος της επίσκεψης ήταν η χαλαζόπτωση η οποία έπληξε τον νομό μας τις προηγούμενες ημέρες προκαλώντας τεράστιες ζημιές στις…

δενδροκαλλιέργειες. 
Οι αγρότες έδειξαν τα κομμάτια πάγου που είχαν φυλάξει στην κατάψυξη και έπεσαν από τον ουρανό τις προηγούμενες ημέρες. Ο Αναπληρωτής Υπουργός με έκπληξη αντίκρισε και τα κομμάτια του χαλαζιού και τα κατεστραμμένα φρούτα, αφού δεν περίμενε την καταστροφή τόσο μεγάλη λέγοντας χαρακτηριστικά “Τα είδα σε φωτογραφίες αλλά δεν περίμενα να είναι τόσο μεγάλα”. Για θεομηνία μίλησε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στον Αναπληρωτή Υπουργό. 
Κάποιοι από τους αγρότες απευθυνόμενοι στον κ. Χαρακόπουλο αναφέρθηκαν και εκτός από το χαλάζι και στις ζημιές που υπέστησαν στη διάρκεια του χειμώνα από τους παγετούς. 

 

 

 
Στη συνέχεια οι δύο άντρες μεταφέρθηκαν σε κοντινό χωράφι της Κουλούρας όπου είδαν από κοντά τις καταστροφές στα δέντρα όπου οι καρποί βρέθηκαν στο έδαφος και όσοι έμειναν πάνω στα δέντρα υπέστησαν ζημιές. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στην Κουλούρα και λίγο πριν μεταβεί στην Επισκοπή Νάουσας, ο Αναπληρωτής Υπουργός έκανε την παρακάτω δήλωση: 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *