ΕΡΓΑΣΙΑ posted by

1.500 συμβάσεις 5 μηνών στη Πυροσβεστική

1.500 συμβάσεις 5 μηνών στη Πυροσβεστική
fireman“Πράσινο φως” για τις αλλαγές του κανονισμού για τις προσλήψεις των εποχικών πυροσβεστών ανάβει το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, έκρινε νόμιμες τις σχετικές νέες ρυθμίσεις που μειώνουν σημαντικά (κατά 3 μήνες) τη διάρκεια της ετήσιας απασχόλησης τους.
Με την πρόσφατη γνωμοδότηση…

του ανωτάτου δικαστηρίου, που προωθήθηκε με διαδικασίες εξπρές (αφού το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος διαβιβάστηκε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες), ουσιαστικά ξεμπλοκάρεται η διαδικασία πρόσληψης που αφορά 1.578 άτομα από τους πίνακες επιτυχόντων του 2003.
 
Από την εφαρμογή του νέου ΠΔ για τις προσλήψεις η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα πμακληθεί για το 2013 δαπάνη έως 11.334.917 ευρώ, με αντίστοιχο ύψος δαπάνης και για τα επόμενα δύο έτη (2014 και 2015), η οποία θα βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Μολονότι οι νέες διατάξεις κρίνονται συνταγματικές και νόμιμες, το ΣτΕ χτυπά καμπανάκι κινδύνου προς τα συναρμόδια υπουργεία ότι δεν θα μπορούν για πολύ ακόμα να χρησιμοποιούν τους πίνακες του 2003 για τις προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών. Κι αυτό γιατί η παράταση της δυνατότητας εηαναπρόσληψης των ιδίων προσώπων από τους προ 10ετίας πίνακες επιτρέπει μεν να αξιοποιηθεί η εμπειρία τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών, αλλά όμως εμποδίζει την ίδια στιγμή την ανανέωση του εποχιακού πυροσβεστικού προσωπικού, κάτι που είναι πιθανό να δημιουργήσει ζητήματα νομιμότητας (όπως τονίζεται ατη γνωμοδότηση 154 13) εφόσον συνεχιστεί στο μέλλον. Το σχέδιο ΠΔ δίνει τη δυνατότητα επαναπρόσληψης από τους πίνακες αυτούς για το τρέχον έτος, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα επαναπροσληφθούν οι ίδιοι εποχικοί πυροσβέστες και την επόμενη διετία (2014 και 2015), αφού εκτιμάται από το ΣτΕ ότι θα προκαλέσει προβλήματα νομιμότητας η τυχόν επέκταση των πινάκων περαιτέρω.
 
(Έθνος)
dimosio.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *