ΥΓΕΙΑ posted by

Γιατί μας τσιμπούν τα κουνούπια και ποιους προτιμούν να τσιμπάνε

Γιατί μας τσιμπούν τα κουνούπια και ποιους προτιμούν να τσιμπάνε
mosquito 2Η θεωρία του «γλυκοαίματου» ή αυτού που διαθέτει… μεθυστικό άρωμα καταρρίπτεται.
Σύμφωνα με το reader’s digest, το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε (και όχι το άρωμα του σώματος) είναι ο λόγος που κάνει τα κουνούπια να… επιτίθενται. Οσο πιο «βαριά» δηλαδή αναπνέουμε, τόσο περισσότερο διοξείδιο του…

άνθρακα εκπέμπουμε και τόσο πιο ελκυστικοί γινόμαστε για τα ενοχλητικά αυτά έντομα.
 
Βέβαια, υπάρχουν 7 ακόμη περίεργοι λόγοι που κάνουν το δέρμα πόλο έλξης για τα κουνούπια.
Φαίνεται πως στα κουνούπια υπάρχουν… διακρίσεις και ο κλήρος πέφτει στα θηλυκά. Η αλήθεια είναι, ότι τα αρσενικά δεν «τρώνε» ανθρώπινο αίμα, αντίθετα τρέφονται με το νέκταρ των φυτών. Τα θηλυκά ωστόσο, χρειάζονται αίμα. Ο λόγος είναι ότι το αίμα περιέχει μια πρωτεΐνη, που βοηθά στην ανάπτυξη των αυγών. Μάλιστα, μετά από την κάθε αφαίμαξη, το θηλυκό κουνούπι μπορεί να αφήσει οπουδήποτε 100 έως 400 αβγά.
 
Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά τα κουνούπια θέλουν την μπίρα τους… ή καλύτερα τη δική σας. Τα κουνούπια μπορούν να καταλάβουν ότι έχετε καταναλώσει μπίρα, καθώς αλλάζει η χημεία του δέρματός σας. Η διαδικασία αυτή αποτελεί πόλο έλξης για εκείνα.
Ερευνες έχουν αποδείξει, ότι τα κουνούπια βρίσκουν ιδιαίτερα «γευστικά» τα πόδια και μάλιστα, 10 φορές περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Εκτός φυσικά από τα χέρια… αυτά είναι τα αγαπημένα τους.
 
Οταν τα κουνούπια μυρίζουν μια τεράστια μάζα διοξειδίου του άνθρακα, δηλαδή τους φίλους σας σε ένα πάρτι, για παράδειγμα, θα σας επισκεφτούν έστω και ακάλεστα. Όταν μάλιστα φτάσουν… στο πάρτι, μάλλον θα προτιμήσουν όσους στέκονται στην περίμετρο της ομάδας, παρά εκείνους που βρίσκονται στο κέντρο.
Αν έχετε την ευτυχία να ζείτε σε ένα σπίτι που περιβάλλεται από κήπο ή διαθέτει παχιά και κατάφυτη βλάστηση, έχετε τη δυστυχία να αποτελείτε ιδανικό σκηνικό για να εγκατασταθούν τα κουνούπια. Μάλιστα, όσο πιο σκοτεινό και υγρό το μέρος, τόσο το καλύτερο για εκείνα.
 
Εάν βέβαια, φροντίσετε να έχετε κουρεμένο το γκαζόν και τα δέντρα ή τους θάμνους σας, περιορίζετε λίγο το πρόβλημα. Προσέξτε βέβαια και τα λιμνάζοντα νερά, γιατί είναι οι περιοχές όπου τα κουνούπια γεννούν τα αβγά τους.
Η εγκυμοσύνη, λένε ότι είναι η πιο ευτυχισμένη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας. Το ίδιο θεωρούν και τα κουνούπια, για αυτό και έχουν ιδιαίτερη προτίμηση σε όσες εγκυμονούν. Όταν μία γυναίκα εγκυμονεί, εκπέμπει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, ενώ το γεγονός ότι η κοιλιά της έχει υψηλότερη θερμοκρασία, αποτελούν βασικούς λόγους, που τα κουνούπια τη βλέπουν σαν λιχουδιά.
Μπορεί να είναι ακόμα αρχές καλοκαιριού αλλά καλό θα είναι να έχετε κατά νου, ότι όσο τελειώνει το καλοκαίρι, τα κουνούπια γίνονται πιο επικίνδυνα. Είναι απλή λογική: Μέχρι το τέλος του καλοκαιρού ενδέχεται ένα κουνούπι να έχει τσιμπήσει κάποιο μολυσμένο ζώο, πτηνό κ.λπ. Η μόλυνση αυτή θα μεταφερθεί στον άνθρωπο με το επόμενο τσίμπημα.
 
Πηγή: clickatlife
iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *