ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Από σήμερα Παρασκευή η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων

Από σήμερα Παρασκευή η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων
panelladikes 3Από σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 12 Ιουλίου θα μπορούν οι υποψήφιοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό τους Δελτίο μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://exams.minedu.gov.gr.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, τις πρώτες ημέρες, δηλαδή ως και τη Δευτέρα 1 Ιουλίου οι υποψήφιοι δεν…

θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το Μηχανογραφικό Δελτίο, αλλά μόνο να το επεξεργαστούν και να κάνουν Προσωρινή Αποθήκευση, ώστε αφού εξοικειωθούν με την εφαρμογή, από την Τρίτη 2 Ιουλίου να μπορούν και να το οριστικοποιήσουν.
 
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο.
Μετά την Οριστικοποίηση, που πρέπει να γίνει μέσα στην προθεσμία (ως 12-7-13), το Μηχανογραφικό Δελτίο αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και καλό είναι αυτό το οριστικοποιημένο Μηχανογραφικό Δελτίο, να το εκτυπώσουν ή και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους. Σε όλες τις ανωτέρω διαδικασίες η ηλεκτρονική εφαρμογή με ένα φιλικό στον χρήστη περιβάλλον δίνει συνέχεια οδηγίες για τα βήματα του υποψηφίου.
 
Επειδή κάποιοι υποψήφιοι θα χρειαστούν υποστήριξη για τη συμπλήρωση του δελτίου τους ή ενδεχομένως χρειαστούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές των Λυκείων για την υποβολή του δελτίου τους, τις 2 εβδομάδες του Ιουλίου τα Λύκεια θα λειτουργήσουν ως εξής :
 
-Μία μέρα κάθε εβδομάδας τα Λύκεια θα λειτουργήσουν με το προσωπικό της εφημερίας, όπως έχουν ήδη κάνει τον προγραμματισμό τους.
 
– Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη 2-7-2013, την Παρασκευή 5-7-2013, την Τρίτη 9-7-2013 καθώς και την Παρασκευή 12-7-2013 με την παρουσία του Διευθυντή ή Υποδιευθυντή και του εντεταλμένου εκπαιδευτικού για τον χειρισμό της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου.
 
Αυτές τις 4 ημέρες όσοι υποψήφιοι έχουν καθυστερήσει μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους είτε για υπαγωγή σε κάποια ειδική περίπτωση είτε για να αποκτήσουν password (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν).
Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
 
Seleo.gr News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *