ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ posted by

Υπέροχοι ο Πλούτος και ο Σαββόπουλος στη Βέροια (φώτο-βίντεο)

Υπέροχοι ο Πλούτος και ο Σαββόπουλος στη Βέροια (φώτο-βίντεο)
φωτογραφία 13Ο «Πλούτος», ένα από τα δημοφιλή θεατρικά έργα, παρουσιάστηκε χτες το βράδυ της Τρίτης στο Άλσος της Βέροιας. Σε σκηνοθεσία του Διονύση Σαββόπουλου ο οποίος καταπιάστηκε για πρώτη φορά με τον «Πλούτο», ως μουσικοσυνθέτης, το καλοκαίρι του 1985 στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Λούκα Ρονκόνι, στην Επίδαυρο, η…

παράσταση ενθουσίασε τους περίπου διακόσιους (200) θεατές που βρέθηκαν στο θέατρο της Βέροιας. 

Ο Σαββόπουλος που φέτος προσεγγίζει το αριστοφανικό κείμενο με τέσσερις διαφορετικές ιδιότητες: του μεταφραστή, του ηθοποιού, του μουσικοσυνθέτη αλλά και για πρώτη φορά, εκείνη του σκηνοθέτη, κάθισε στην έναρξη της παράστασης στα καρεκλάκια μαζί με τους θεατές και μέχρι τη στιγμή που ήρθε η ώρα της συμμετοχής του στην παράσταση, την παρακολούθησε μαζί με το κοινό. Υπέροχος χαρακτηρίστηκε από τους περισσότερους ο Χρήστος Λούλης ο οποίος εκτός από τις ερμηνευτικές του ικανότητες, κέρδισε το κοινό με το τραγούδι αλλά και τον χορό του στη σκηνή. 

Απολαυστικοί διάλογοι, ωραίοι χοροί, όμορφες μουσικές και αρκετές αναφορές στην σημερινή κατάσταση της Ελλάδας ενθουσίασαν τους θεατές οι οποίοι έδωσαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα στους συντελεστές της παράστασης. 
 
Μετάφραση – Σκηνοθεσία – Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος
Σκηνικά – Kοστούμια: Άγγελος Μέντης
Χορογραφία: Ερμής Μαλκότσης
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σύλβια Λιούλιου
 
 
 
Πρωταγωνιστούν: Νίκος Κουρής, Χρήστος Λούλης, Αμαλία Μουτούση, Μάκης Παπαδημητρίου, και ο Διονύσης Σαββόπουλος.
Ηθοποιοί, Μουσικοί, Τραγουδιστές, Χορευτές: Στάθης Άννινος, Θανάσης Βλαβιανός, Πέτρος Γεωργοπάλης, Πάρις Θωμόπουλος, Ορέστης Καρύδας, Άλκης Κωνσταντόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, Έντυ Λάμμε, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Βασίλης Λέμπερος, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Ηλίας Μελέτης, Γιάννης Μίνως, Νίκος Νταρίλας, Νίκος Πλιός, Σπύρος Τσεκούρας, Αλέξης Φουσέκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *