ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Σήμερα Τετάρτη κλείνει το τελευταίο McDonald’s στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα Τετάρτη κλείνει το τελευταίο McDonald’s στη Θεσσαλονίκη
macdonΣήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου, είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του τελευταίου McDonald’s στη Θεσσαλονίκη. Από αύριο και το τελευταίο κατάστημα της εταιρίας στην πόλη κλείνει, ολοκληρώνοντας έτσι την 20ετή παρουσία της εταιρίας εκεί. Το συγκεκριμένο κατάστημα, ένα από τα μόλις τρία που έχουν απομείνει, πανελλαδικά, να λειτουργούν με franchising, άνοιξε το 1994 και ήταν, όλα αυτά τα…

χρόνια, το μεγάλο McDonald’s στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, σύμφωνα με το Voria.gr, λήγει το μισθωτήριο συμβόλαιο και, η McDonald’s Hellas, που διαχειρίζεται τις μισθώσεις των καταστημάτων για τους franchisees, δεν συμφώνησε για την ανανέωση του ενοικιαστηρίου. 
 
Με το κλείσιμο του καταστήματος, χάνουν τη δουλειά τους 10 εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν απομείνει μετά τις μειώσεις προσωπικού και τζίρου από το 2010 και μετά με την αύξηση του ΦΠΑ. Να σημειωθεί ότι από εκεί που υπήρχαν 11 McDonald’s με το σύστημα του franchising, τελικά έφθασαν να είναι μόλις τρία, δύο στην Αθήνα και το ένα της Θεσσαλονίκης, και πλέον από την 1η Αυγούστου, θα έχουν μείνει μόλις τα δύο των Αθηνών. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της «Ναυτεμπορικής», η Premier Capital Hellas, που έχει εξαγοράσει από το 2011 το εταιρικό δίκτυο των McDonald’s στη χώρα μας, αναζητεί νέο σημείο στην αγορά της Θεσσαλονίκης για να καλύψει το κενό και να επαναφέρει το brand στην πόλη. 
Πηγή: www.lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *