ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Κώστας Γιοβανόπουλος: «Αχ, ως πότε!»

Κώστας Γιοβανόπουλος: «Αχ, ως πότε!»
giovanopoulosΠότε θα αλλάξουμε μυαλά; Πότε θα ξεφύγουμε από τη νοοτροπία της θλίψης;
Μελαγχόλησα διαβάζοντας πως με παρέμβαση τάχα βουλευτή ΝΔ της Ημαθίας (κ. Τσαβδαρίδη) η 1η Μεραρχία Πεζικού μένει στη Βέροια! Αρνήθηκε δήθεν σθεναρά, υπήρξε ανυποχώρητος, ενημέρωσε το Μαξίμου (δηλ. τον…

πρωθυπουργό…) και τελικά προσωπικά τού τηλεφώνησε λέει, η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι η Μεραρχία παραμένει.
 
Δηλαδή ο εθνικός σχεδιασμός Άμυνας της χώρας εξαρτάται από την “αντίδραση” ενός βουλευτή; Το Πεντάγωνο υπέκυψε δηλαδή στην πίεση ; Έτσι χαράσσεται η εθνική πολιτική; Δεν τολμώ να το πιστέψω. Πού είναι το Πεδίο των Ιδεών και το Ηθικό Πλεονέκτημα; Ποιος χειρίζεται τελικά το Στρατιωτικό Εργαλείο, πού βρίσκεται η εθνοκρατική πυξίδα διάσωσης; Τι χίμαιρα, τι κρίμα!
 
Μακάρι να μείνει το Β’ Σώμα Στρατού στη Βέροια. Είθε να μείνει και η 1η Μεραρχία.
Να ξεφύγουμε όμως κάποτε κι από τα καθρεφτάκια για ιθαγενείς. Να γλυτώσουμε απ΄ το απολιθωμένο δάσος, να σκίσουμε επιτέλους τη μεμβράνη, να ξεπηδήσει το νέο Φως, η γέννα της Αλήθειας. 
 
Εξάλλου το κεντρικό αίνιγμα στις ένοπλες δυνάμεις δεν είναι ο σχεδιασμός αλλά η φρικαλέα διαπλοκή, οι βδέλλες των ταμείων και τα σκοτεινά συμβόλαια. Οι μίζες-βουνά, οι αχρείαστες παραγγελίες, οι αχυράνθρωποι της προστυχιάς, οι φαμίλιες κι οι βαρώνοι. Προσωπικά μένω μακριά από την πιο πάνω παραπλανητική κουβέντα άλλων δεκαετιών για το εάν δήθεν “…δι΄ ενεργειών μου…” αλλάζει τάχα ο στρατιωτικός χάρτης. Αλίμονο! Ας φρονιμέψουμε, έστω λίγο, τουλάχιστον τώρα μπροστά στους εισβολείς της πρώτης κατοικίας και της Αξιοπρέπειάς μας.
 
 
8-8-2013 Κώστας Γ. Γιοβανόπουλος
Βουλευτής Ημαθίας – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Αναπ. Γραμματέας Κοινοβ. Ομάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up