ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ posted by

Εντυπωσιακή η χοροθεατρική παράσταση στο Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (φώτο)

Εντυπωσιακή η χοροθεατρική παράσταση στο Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (φώτο)
kerlap4Εντυπωσιακή και με πολύ γέλιο ήταν πραγματικά η χθεσινοβραδινή παράσταση στο αμφιθέατρο της Αλεξάνδρειας η οποία περιείχε… δημοτικούς χορούς, τραγούδια αλλά και θεατρικό με ντόπια μασλάτια. Η παράσταση αναφέρονταν στην εποχή όπου η Λαογράφος Αγγελική Χατζημιχάλη, ήρθε στο Ρουμλούκι και κατέγραψε τα ήθη, τα έθιμα και της παραδόσεις του τόπου. Στην βραδιά αυτή συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σχοινά, Νεοχωρίου «Η Πηνελόπη Δέλτα», Κ.Ε.Ρ.ΛΑ.Π. Αγκαθιάς, Νεοκάστρου, Παλαιοχωρίου – Λιανοβεργίου « Ο Φίλιππος» και ο «Αστήρ» Αγκαθιάς».
Την παράσταση έκλεψε η φωτογράφος της βραδιάς, η οποία ήταν μία Γαλλίδα που επισκέφθηκε το Ρουμλούκι με την Αγγελική Χατζημιχάλη και που δεν γνώριζε καλά την Ελληνική γλώσσα.
Ο πρόεδρος του χωριού παρέλαβε τις δύο κυρίες από το σταθμό του Γιδά, τις ανέβασε σε ένα παλιό κάρο μεταφέροντάς τες από χωριό σε χωριό όπου και οι κάτοικοι του καθενός από αυτά τις υποδέχονταν με τα καλύτερα ενώ ταυτόχρονα τις σχολίαζαν και τις κορόιδευαν για την εμφάνιση και την διαφορετική συμπεριφορά τους. Η βραδιά έκλεισε δείχνοντας το πόσο φιλόξενοι άνθρωποι κατοικούν στο Ρουμλούκι, αφού την τελευταία ημέρα συγκεντρώθηκαν όλοι στο σταθμό για να αποχαιρετήσουν τις δύο κυρίες και να τις προσφέρουν δώρα όπως αρνιά, κοτόπουλα, υφαντά, πίττες κ.α. Η Γαλλίδα φωτογράφος μας την έκανε βέβαια τη δουλειά..…αφού ερωτεύθηκε έναν Ρουμλουκιώτη και τον πήρε μαζί της στην Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *