ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ posted by

Παρουσιάστηκαν τα δύο νέα μοντέλα του iPhone 5C-5S

Παρουσιάστηκαν τα δύο νέα μοντέλα του iPhone 5C-5S
iphone5c1009Δύο νέα μοντέλα iPhone, το 5C και το 5S παρουσίασε την Τρίτη η Apple κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στα κεντρικά της στο… Κουπερτίνο (Καλιφόρνια).
Το iPhone 5C, η φθηνή έκδοση του δημοφιλούς κινητού της Apple, θα διατίθεται στις ΗΠΑ προς 99 δολ. στα 16 GB με διετές συμβόλαιο και προς 199 δολ. στα 32 GB. Επίσης, θα κυκλοφορήσει σε διάφορα χρώματα όπως πράσινο, κίτρινο, μπλε, άσπρο και κόκκινο. Διαθέτει οθόνη retina 4 ιντσών και κάμερα 8 μεγκαπίξελ. Ο επικεφαλής της εταιρείας Tim Cook κατά την παρουσίαση υπογράμμισε ωστόσο πως «δεν πρόκειται για ένα φτηνό iphone».
Το «οικονομικό» iPhone διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που έκαναν δημοφιλές το iPhone 5, και καλύπτεται από ένα ενιαίο κάλυμμα στο πίσω μέρος και τα πλάγιά του και χαρακτηρίζεται από πολυχρωμία σε κάθε επίπεδο, τόσο από πλευράς σχεδιασμού όσο και software. Το iPhone 5C συνοδεύεται από μία ποικιλία custom θηκών (στα 29 δολάρια η καθεμία), ενώ είναι φτιαγμένο από πλαστικό.
Στο εσωτερικό υπάρχει ενίσχυση από ατσάλι, και διαθέτει multiband κεραία. Διαθέτει οθόνη retina 4 ιντσών με ενσωματωμένο στρώμα αφής και τσιπ Α6. Η μπαταρία του είναι υψηλότερων επιδόσεων από ό,τι του iPhone 5. Στο πίσω μέρος διαθέτει κάμερα iSight των 8 megapixel και μπροστά κάμερα FaceTime HD. Υποστηρίζει περισσότερες LTE bands από κάθε άλλο smartphone που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, και μπορεί να αγγίξει ταχύτητες download μέχρι και 100 Mbps.
Παράλληλα, παρουσιάστηκε και το iphone 5S , το οποίο στο εσωτερικό του διαθέτει το Α7, ένα SoC (system on a chip) «κατηγορίας desktop», στα 64 bit, με αυξημένη κατά πολύ απόδοση έναντι του A6 του iPhone 5. Όσον αφορά την CPU performance, είναι πολύ ανώτερη αυτής του προκατόχου του, ενώ το τηλέφωνο υποστηρίζει OpenGL ES 3.0- σύμφωνα με την Apple, το iPhone 5S είναι 56 φορές ταχύτερο όσον αφορά τον τομέα των γραφικών από το αρχικό iPhone που είχε κυκλοφορήσει πριν από έξι χρόνια. O A7 συγκεντρώνει πάνω από ένα δισεκατομμύριο transistors σε ένα τσιπ 102 χιλιοστών.
Επίσης, το 5S διαθέτει έναν «motion co-processor», ονόματι Μ7, που επιτρέπει τη διαχείριση δεδομένων από τους αισθητήρες του χωρίς να χρειάζεται να «ξυπνήσει» το ίδιο το τηλέφωνο- το εν λόγω τσιπ «στοχεύει» περισσότερο σε εφαρμογές fitness. Το τηλέφωνο θα κυκλοφορήσει σε μαύρο και άσπρο χρώμα, με την εταιρεία να προσθέτει την επιλογή χρυσού (ή «σαμπανιζέ»). Η διάρκεια της μπαταρίας είναι αντίστοιχη/ λίγο μεγαλύτερη αυτής του iPhone 5, με 10 ώρες Wi-Fi browsing, 40 ώρες αναπαραγωγής μουσικής και 10 ώρες χρόνου ομιλίας σε 3G.
Σε ό,τι αφορά το λειτουργικό IOS 7 εισάγει νέα χαρακτηριστικά όπως είναι το Κέντρο Ελέγχου, το AirDrop για iOS.
Επίσης, η εφαρμογή Siri είναι βελτιωμένη. Μεταξύ άλλων θα δέχεται νέες φωνητικές εντολές, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης στο Wikipedia αλλά και σε άλλες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.
newpost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *