ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Βεσυρόπουλος: “Στην τελική ευθεία το έργο επέκτασης του νοσοκομείου Βέροιας”

Βεσυρόπουλος: “Στην τελική ευθεία το έργο επέκτασης του νοσοκομείου Βέροιας”
apostolos (3)Επιβεβαιώθηκε πλήρως, η τοποθέτηση του Βουλευτή Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου στη… σύσκεψη που συγκάλεσε η δήμαρχος Βέροιας και αφορούσε το έργο της επέκτασης του νοσοκομείου Βέροιας.
Ο κ. Βεσυρόπουλος, στην τοποθέτηση του, είχε επισημάνει σε όλους του τόνους πως το έργο θα υλοποιηθεί, παρά τις διαρροές και τις φήμες για ενδεχόμενη ακύρωση του.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε με την θετική έκβαση του θέματος, σύμφωνα με τη σημερινή επίσημη ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.
Ο Βουλευτής Ημαθίας, όλο το προηγούμενο διάστημα, σε συνεργασία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και με τον Περιφερειάρχη, πραγματοποίησε επαφές και συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να διασφαλιστεί η πορεία εκτέλεσης του έργου.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Σαββάτου, ο κ. Βεσυρόπουλος είχε επισημάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Είναι δεδομένο ότι το έργο του νοσοκομείου είναι κοινό πεδίο προσπαθειών αλλά και συστράτευσης για όλους μας. Είναι καλό να υπάρχει εγρήγορση, κινητοποίηση και συνένωση δυνάμεων, χωρίς υστεροβουλίες και σκοπιμότητες.
Δεν είναι στις προθέσεις μου να κουράσω, δεν θα ήθελα να κάνω μια ιστορική αναδρομή στην πορεία υλοποίησης αυτού του σημαντικού έργου για την πόλη, αλλά και ολόκληρη την Ημαθία.
Δεν ανήκει στην πολιτική μου κουλτούρα αλλά και στις αντιλήψεις μου η παρελθοντολογία. Οι πολίτες απαιτούν έργο ορατό και χειροπιαστό, ειλικρίνεια.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, σε συνεργασία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, είχα αλλεπάλληλες επαφές, ώστε να διασφαλιστεί πλήρως η πορεία υλοποίησης του έργου, αφού οι καθυστερήσεις είναι λογικό να δημιουργούν προβλήματα αλλά και να δημιουργούν κλίμα ανησυχίας
Έχω μια διαρκή και αποδοτική συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ. Γιώργο Γιαννούση, στην τελευταία μας συνάντηση που κάναμε με αντικείμενο το θέμα του Νοσοκομείου, πριν από δύο μέρες, με διαβεβαίωσε ότι πρόθεση δική του αλλά και της κυβέρνησης, είναι να υλοποιηθεί το έργο σε κάθε περίπτωση.
Όταν λέμε σε κάθε περίπτωση το εννοούμε απόλυτα. Έχει ήδη βρεθεί και ο δίαυλος που θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της μη ολοκλήρωσης του έργου μέχρι το 2015.
Την ίδια ακριβώς ημέρα επικοινώνησα με τον Περιφερειάρχη, Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον ενημέρωσα και υπήρξε πλήρης συμφωνία σε σχέση με τα όσα είπαμε με τον κ. Γιαννούση.
Όλα αυτά τα παραθέτω προς ενημέρωση όλων.
Δεν διεκδικώ δάφνες. Φιλοδοξία μου είναι να είμαι χρήσιμος στον τόπο μου και στους πολίτες της Ημαθίας, να τιμώ την εντολή που μου έδωσαν και την εμπιστοσύνη τους. Είναι βέβαιο ότι το έργο δεν κινδυνεύει, υπάρχει και βούληση και αποφασιστικότητα από όλους μας. Παρακολουθούμε την εξέλιξη και δεν πρόκειται να αφήσουμε να παρεμβληθεί κανένα εμπόδιο που να θέτει σε κίνδυνο την υλοποίηση του έργου.
Ο Περιφερειάρχης έχει τη στήριξη όλων μας στο συγκεκριμένο θέμα, όλοι ενώνουμε και προσθέτουμε δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια.
Οι υποδομές δημόσιας υγείας αποτελούν κοινό τόπο συνάντησης και συνεργασίας όλων μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *