ΤΟΠΙΚΑ posted by

Έκλεισε το Μικροβιολογικό Τμήμα του ΙΚΑ στη Βέροια – έφυγαν 5 γιατροί

Έκλεισε το Μικροβιολογικό Τμήμα του ΙΚΑ στη Βέροια – έφυγαν 5 γιατροί

vasiadisNέες περιπέτειες με αβέβαιο μέλλον για το πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ στη Βέροια, το γνωστό μας ΙΚΑ. Τα κακά μαντάτα που έφθασαν στ’ αυτιά μας, επιβεβαιώθηκαν από το Διοικητή του ΕΟΠΥΥ Ημαθίας Αναστάσιο Βασιάδη. Τον κώδωνα του κινδύνου

είχε εκπέμψει ο κ. Βασιάδης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε συγκαλέσει η Δήμαρχος Βέροιας, όσον αφορά στην επέκταση του Νοσοκομείου. Τότε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Ημαθίας είχε επισημάνει ότι σύντομα 5 γιατροί, των οποίων η σύμβαση έληξε και δεν ανανεώθηκε, θα βρεθούν εκτός υπηρεσίας. Άμεση υπήρξε η αντίδραση του βουλευτή Ημαθίας Απόστολου Βεσυρόπουλου, ο οποίος, μετά από επαφές που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί παράταση συμβάσεων.Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν έχει ανακοινωθεί, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί από χθες το Μικροβιολογικό Τμήμα του ΙΚΑ, λόγω της αποχώρησης από την υπηρεσία της υπεύθυνης γιατρού, της οποίας η σύμβαση δεν ανανεώθηκε.

Το πρόβλημα, όπως μας είπε ο κ. Βασιάδης, αντιμετωπίζεται προσωρινά με ηλεκτρονικά παραπεμπτικά, που δίνονται στους ασφαλισμένους και εκτελούνται είτε σε συμβεβλημένα εξωτερικά ιδιωτικά Μικροβιολογικά Εργαστήρια, είτε χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στο Νοσοκομείο.

Το πρόβλημα όμως δεν εντοπίζεται μόνο στο Μικροβιολογικό Τμήμα, αλλά υπάρχουν κενά ειδικοτήτων, αφού και άλλοι 4 γιατροί, των οποίων έληξε η σύμβαση, έχουν αποχωρήσει από το πρώην ΙΚΑ.

Πρόκειται για γιατρούς που καλύπτουν ειδικότητες όπως, Καρδιολόγος, Νευρολόγος, Δερματολόγος και Γυναικολόγος και η αποχώρησή τους από την υπηρεσία δημιουργεί σημαντικά κενά και δυσλειτουργία στις βάρδιες.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Ημαθίας έχει προβεί επανειλημμένως σε έγραφες παρεμβάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, έχει επισημάνει τα προβλήματα και σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και απλά… περιμένει την απόφαση, για να καλυφθούν τα κενά, επισημαίνοντας στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» “είμαι επιφυλακτικός…”.

Χθες πάντως ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε πως καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε να λειτουργήσουν κανονικά όλα τα πολυϊατρεία. «Πολύ σύντομα με νομοθετική ρύθμιση θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των γιατρών και κανένα πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ δεν θα κλείσει».

Μ.Δ.

imerisia-ver.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *