ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Σήμερα πιστώνονται οι λογαριασμοί επιστροφής πετρελαίου των αγροτών-αύριο διατίθενται

Σήμερα πιστώνονται οι λογαριασμοί επιστροφής πετρελαίου των αγροτών-αύριο διατίθενται

AGRO (12)Το απόγευμα ξεκινά η επιστροφή της 2ης δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου στους δικαιούχους αγρότες, με πίστωση των τραπεζικών τους λογαριασμών. Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από αύριο, Πέμπτη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από σήμερα το βράδυ να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) για το ποσό της καταβολής στο λογαριασμό τους.

Η διαδικασία καταβολής του ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες θα αλλάξει από 1ης Ιανουαρίου 2014. Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, «η μεικτή επιτροπή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του υπουργείου Οικονομικών έχει καταλήξει στις προτάσεις της για την εφαρμογή του αγροτικού πετρελαίου».

«Η πρόταση εφαρμογής της νέας απλοποιημένης διαδικασίας που θα είναι πιο ευέλικτη, χωρίς επιπλέον γραφειοκρατικό κόστος και πιο κοντά στις ανάγκες των αγροτών (π.χ. τρεις τμηματικές πληρωμές μέσα στο έτος με βάση την κατανάλωση από την εκμετάλλευση) θα ολοκληρωθεί αμέσως μόλις οριστικοποιηθούν οι προβλεπόμενες, από την 1η Ιανουαρίου του 2014, διαδικασίες τήρησης βιβλίων και στοιχείων για τους αγρότες, από το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να υπάρχει συνέργεια μεταξύ των δύο διαδικασιών και πλήρης αξιοποίηση όλων των στοιχείων των εκμεταλλεύσεων για τη διαφάνεια στην επιστροφή του ΕΦΚ Πετρελαίου», πρόσθεσε ο κ. Τσαυτάρης.

karfitsa

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *