ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Tο όνομα και τη φωτογραφία μας θα χρησιμοποιεί η Google σε διαφημίσεις

Tο όνομα και τη φωτογραφία μας θα χρησιμοποιεί η Google σε διαφημίσεις

brokengoogleΜε μια λιτή, ολοσέλιδη ανακοίνωση που μάλιστα απλοποιεί τα πράγματα για όσους χρήστες “δεν αρέσκονται στα νομικίστικα” όπως αναφέρει επι λέξει το κείμενο, η Google ανακοινώνει μια σειρά από αλλαγές στους όρους χρήσης της. Το κείμενο εντόπισε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, άρθρο που δημοσιεύτηκε στους New York Times.

Η πλέον ηχηρή αλλαγή που θα τεθεί σε ισχύ από τις 11 Νοεμβρίου, αφορά στη χρήση του ονόματος και της φωτογραφίας ενός χρήστη, κάθε φορά που επιδοκιμάζει (κάνει like δηλαδή, με όρους facebook) μια ανάρτηση, ένα σύνδεσμο, μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, που ποστάρεται σε οποιαδήποτε υπηρεσία της Google (Google+, YouTube, κοκ).

Έτσι, με την συγκατάθεσή μας, θα μπορεί να μεταπωλεί και να προμοτάρει τα likes μας (με ονοματεπώνυμο και φωτό) σε κάθε… ενδιαφερόμενο, με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση τους, καθώς και να τα αναρτά σε δύο εκατομμύρια site που εμφανίζονται οι διαφημίσεις της Google, ακολουθώντας παρόμοιες πρακτικές με το facebook.

Φυσικά, πιστή στο political correctness, η Google δίνει ένα μήνα περιθώριο στους χρήστες της για να το σκεφτούν εάν επιθυμούν να συμμετάσχουν, και δείνει και link σε όσους δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “shared endorsements”.

Οι άλλες δύο αλλαγές των όρων χρήσης έχουν να κάνουν με την ασφαλή χρήση του κινητού τηλεφώνου και στην υπενθύμιση να μη μοιράζουμε τα Google passwords μας.

lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *