ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Το θέμα του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου χτες στο δημοτικό συμβούλιο (βίντεο)

Το θέμα του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου χτες στο δημοτικό συμβούλιο (βίντεο)

panel2110Το θέμα του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου συζητήθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας. To θέμα προ ημερησίας διάταξης έφερε ο δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης ο οποίος έδειξε απόκομμα της εφημερίδας ΈΘΝΟΣ που του έφερε ο Δημήτρης Πανταζόπουλος, στο οποίο αναφέρεται πως υπάρχει στις αποθήκες του δήμου Αθηναίων ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου το οποίο δεν μπορεί να τοποθετηθεί στην πρωτεύουσα και βρίσκεται στα αζήτητα αφού πρώτα αποκτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο δήμαρχος ανέφερε πως είχε δεχτεί την επίσκεψη του Στρατηγού Καρατζίκου και του καθηγητή Αγγλικών Κώστα Μιχαλόπουλου για το ίδιο θέμα εκείνη την ημέρα. Κάλεσε λοιπόν να παρθεί μία απόφαση, ένα αίτημα του δημοτικού συμβουλίου προς τον δήμο Αθηναίων για να παραχωρηθεί το άγαλμα στον δήμο Αλεξάνδρειας αφού βρίσκεται στα αζήτητα.

Στην τοποθέτησή του ο Μπάμπης Γκιόνογλου ανέφερε πως επί της θητείας του είχε επισκεφτεί το Υπουργείο Πολιτισμού και τον τότε Υπουργό για το συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο με ένα ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου θα μπορέσει να προχωρήσει το θέμα και να υλοποιηθεί ένα όνειρο πολλών Αλεξανδρινών για την ύπαρξη του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πόλη μας.
Ο Χρήστος Αλευράς από την πλευρά του σχολίασε θετικά την δημιουργία του αγάλματος, ωστόσο αναφέρθηκε και στα προβλήματα με τις οσμές που υπάρχουν σε πολλά σημεία της Αλεξάνδρειας χαρακτηρίζοντας άλλοθι τον πολιτισμό.
Ο Γιάννης Γκιουρτζής με τη σειρά του ανέφερε πως είχε κάνει ενέργειες στο παρελθόν για την απόκτηση του συγκεκριμένου αγάλματος από τον δήμο Αθηναίων, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό αφού τότε ζητήθηκε χρηματικό αντίτιμο για την απόκτησή του.
Τελικώς ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο η δημιουργία ψηφίσματος-αιτήματος για την απόκτηση του αγάλματος.
Δείτε τα βίντεο με τις τοποθετήσεις:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *