ΤΟΠΙΚΑ posted by

H απάντηση της ΕΒΖ στους τευτλοπαραγωγούς για τις πληρωμές

H απάντηση της ΕΒΖ στους τευτλοπαραγωγούς για τις πληρωμές
teftlaaaΠριν από λίγες ημέρες είχαμε δημοσιεύσει την διαμαρτυρία των τευτλοπαραγωγών για την καθυστέρηση των πληρωμών (θυμηθείτε το κείμενο κάνοντας κλικ ΕΔΩ)
Η διοίκηση της ΕΒΖ, από την πλευρά της, στηλιτεύει τη στάση των παραγωγών, θυμίζοντας πως παραδοσιακά η έναρξη της πληρωμής των οφειλών για την παράδοση των τεύτλων, συντελείται σταδιακά από τα μέσα Νοεμβρίου και για περίπου 1,5 – 2 μήνες μετά και το ίδιο θα συμβεί και φέτος, οπότε η απαίτησή τους ξεφεύγει από τη συνήθη πρακτική. Επισημαίνεται, επίσης, ότι και να ήθελε η βιομηχανία να πληρώσει από τώρα, αυτό δεν είναι εφικτό, διότι εκκρεμεί η τιμολόγηση των τεύτλων, που αποτελεί προαπαιτούμενο, για να υπάρχει μια καθαρή εικόνα της οφειλής.
Η κόντρα αυτή, εν τω μεταξύ, ήρθε να σκιάσει τις καλές εντυπώσεις που άφησε η φετινή καμπάνια ζάχαρης, η οποία προ ημερών ολοκληρώθηκε και στα τρία εργοστάσια της ΕΒΖ σε Πλατύ, Σέρρες και Ορεστιάδα. Η παραγωγή ζάχαρης, τελικώς, ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες και από πρόβλεψη για περίπου 35.000 τόνους, το «κοντέρ» έγραψε λίγο πάνω από τους 40.000 τόνους, μια και τόσο η στρεμματική απόδοση, όσο και ο ζαχαρικός τίτλος, είχαν πολύ ικανοποιητική επίδοση.
agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *