ΤΟΠΙΚΑ posted by

Συνεδρίαση Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας (βίντεο)

Συνεδρίαση Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας (βίντεο)
DSCF4726Συνεδρίασε χτες Πέμπτη το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας. Καλεσμένος στη συνεδρίαση ήταν ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αλεξάνδρειας Απόστολος Ρεσινιώτης. Το προεδρείο του συλλόγου ανέπτυξε τα προβλήματα που απασχολούν τους εμπόρους της πόλης μας και όχι μόνο.
Ο πρόεδρος Γιάννης Ουσταμπασίδης αναφέρθηκε στο πάρκινγκ και την ελεγχόμενη στάθμευση στη Βετσοπούλου. Αναφέρθηκε ακόμα στη λειτουργία της λαϊκής αγοράς και στο θέμα των αδειών των πωλητών. Ένα άλλο θέμα που έθιξε ο πρόεδρος ήταν της καθαριότητας της πόλης αλλά και των φορτηγών που περνάνε από την Αλεξάνδρεια μετά την έναρξη λειτουργίας των διοδίων στο Αιγίνιο. Ο Γιάννης Ουσταμπασίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα του ασθενοφόρου το οποίο λείπει από την πόλη μας με τα τροχαία ατυχήματα να έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες.
Παίρνοντας τον λόγο ο γραμματέας του συλλόγου Γιώργος Παπαδήμας αναφέρθηκε στα προβλήματα από το έργο της ανάπλασης Αλεξάνδρειας. Γνωρίζουμε ότι το έργο είναι της Περιφέρειας, αλλά πρέπει να δοθεί λύση, εμείς μένουμε στην πόλη και όχι η Περιφέρεια, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδήμας. Η καθαριότητα, η κακή κατάσταση του οδοστρώματος, οι λακκούβες και η πρόβλεψη για να μην υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα με πέρσι από τις πλημμύρες ήταν τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Γιώργος Παπαδήμας.
Παίρνοντας τον λόγο ο Γιάννης Ουσταμπασίδης συμπλήρωσε πως αν υπάρξουν αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα με πέρσι, θα έχουμε ακριβώς την ίδια κατάσταση στην πόλη αφού δεν έχει καθαριστεί κανένα φρεάτιο.
Στη λαϊκή αγορά και το παρεμπόριο στην πόλη της Αλεξάνδρειας αναφέρθηκε ο Γιάννης Τσαρτσάνης. Δεν γνωρίζουμε ποιοι έχουν άδεια και ποιοι όχι όπως δεν γνωρίζουμε ποιοι δουλεύουν στη λαϊκή τα Σάββατα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαρτσάνης ο οποίος αναφέρθηκε και στο κατεστραμμένο από την ανάπλαση έδαφος αρκετών δρόμων της πόλης και στις λακκούβες.
Ο Κώστας Καμπάκης αναφέρθηκε στην καθαριότητα στις δημοτικές τουαλέτες. Η προηγούμενη διοίκηση έστελνε 3 φορές την εβδομάδα καθαρίστρια και οι καταστηματάρχες της αγοράς είχαν κλειδιά, από τη νυν διοίκηση τα κλειδιά δόθηκαν σε εκείνους που διοργανώνουν τούρκικους γάμους σε χώρο της λαϊκής για να παίρνουν ρεύμα από τις τουαλέτες με αποτέλεσμα να κυριαρχεί τριτοκοσμική κατάσταση στις τουαλέτες, ανέφερε ο κ. Καμπάκης. Ένα άλλο θέμα το οποίο αναφέρθηκε από τον Κώστα Καμπάκη ήταν η καθαριότητα της λαϊκής τα μεσημέρια του Σαββάτου. Η σκούπα που περνάει δεν κάνει καλά τη δουλειά της, ο προηγούμενος χειριστής του ειδικού μηχανήματος ήταν πολύ καλός στη δουλειά του συγκριτικά με τον παρόντα όπως αναφέρθηκε.
Δείτε βίντεο με απόσπασμα από τη συνεδρίαση και στη συνέχεια τις απαντήσεις του Απόστολου Ρεσινιώτη: 

http://www.youtube.com/watch?v=SSeuj50Iu4Y&feature=youtu.be

Ο Απόστολος Ρεσινιώτης απαντώντας συμφώνησε για τον οδηγό του μηχανήματος της σκούπας της λαϊκής αγοράς λέγοντας πως του έχουν γίνει συνεχόμενες παρατηρήσεις από τους υπεύθυνους του δήμου, είναι ένας οδηγός από τη Θεσσαλονίκη που προσελήφθη με 8μηνη σύμβαση και δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Ο κ. Ρεσινιώτης παραδέχτηκε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην πόλη με το έργο της ανάπλασης και ανέφερε πως έχει γίνει συνεννόηση μεταξύ δημάρχου και αναδόχου του έργου για να γίνει αύριο Σάββατο γενικός καθαρισμός στην πόλη. Σοβαρό χαρακτήρισε το πρόβλημα των φορτηγών που περνάνε από την πόλη χαρακτήρισε ο κ. Ρεσινιώτης που ανέφερε πως παλαιότερα είχε προταθεί να γίνονται τακτικοί έλεγχοι στα φορτηγά τα οποία περνάνε από την Αλεξάνδρεια για να αποφύγουν τα διόδια του Αιγινίου και τα πρόστιμα τα οποία θα είχαν επιβληθεί σε αυτά θα ήταν ένας ανατρεπτικός παράγοντας για τους οδηγούς, μία σκέψη ωστόσο η οποία δεν προχώρησε στην υλοποίηση. Για τις λακκούβες ο Απόστολος Ρεσινιώτης εξέφρασε την άποψη πως έχουν κλείσει σε μεγάλο ποσοστό σε όλη την πόλη. Όσο για το ενδεχόμενο έντονων καιρικών φαινομένων, ανέφερε πως το πρόβλημα έξω από την πόλη, εκεί όπου καταλήγουν τα νερά έχει λυθεί, αλλά παραμένει στο εσωτερικό της Αλεξάνδρειας. Για την ελεγχόμενη στάθμευση απάντησε πως θα συνεχιστεί στη Βετσοπούλου μετά την ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *